Annons

Kultspelaren väljer Las Vegas före OAIK

Det oväntade sillyryktet – att kultspelaren Freddy Adu var på väg till Oskarshamns AIK – fick spridning världen över. Men nu verkar det som att 28-åringen, som en gång kallades för ”näste Pelé” väljer en något glamorösare väg vidare i karriären.
Publicerad 23 januari 2018
Freddy Adu har provtränat med Manchester United, gästat Letterman och debuterade i MLS som 14-åring. Nu verkar han föredra en framtid i Las Vegas hellre än i Oskarshamn.
Freddy Adu har provtränat med Manchester United, gästat Letterman och debuterade i MLS som 14-åring. Nu verkar han föredra en framtid i Las Vegas hellre än i Oskarshamn.

Sportbladet var först att berätta om Oskarshamns AIK:s intresse för anfallaren. Enligt tidningen hade klubben ett kontrakt färdigt åt Adu som snart skulle flyga till Sverige. Kort därefter kommenterade huvudpersonen spekulationerna på sin Twitter.

– Vad är det med det här ryktet om Sverige? Jag är i Maryland just nu och jag har inte ens pratat med några lag personligen. Det finns intresse, ja, men jag förstår inte hur det här ryktet kan framstå som att det är en klar affär, skev han.

Annons

I fredags publicerade han ett nytt inlägg och berättade att han bestämt sig för att göra en nystart efter ett år utan professionell fotboll. ”Nyheter kommer snart”, avslutade han.

Nu verkar det som att Freddy Adu, vars senaste klubb var Tampa Bay Rowdies i den amerikanska andradivisionen, stannar i hemlandet.

Enligt Las Vegas Review-Journal provspelade anfallaren på tisdagen med det nya USL-laget Las Vegas Lights FC. Men något kontrakt ska inte vara skrivet ännu.

”Vår policy är att inte publicera namnen på spelarna som provtränar med oss innan de har skrivit på kontrakt med oss”, kommenterar klubbens ägare Brett Lashbrook.

David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons