Sport

Klart: Sporten direktsänder IFK Kalmar 2016

Kalmar Artikeln publicerades
IFK Kalmar stod för flera imponerade insatser förra säsongen i elitettan och framför allt flera högdramatiska matcher. Nu är det klart att Sporten direktsänder från Gröndal även kommande säsong.
Foto:Mats Holmertz
IFK Kalmar stod för flera imponerade insatser förra säsongen i elitettan och framför allt flera högdramatiska matcher. Nu är det klart att Sporten direktsänder från Gröndal även kommande säsong.

IFK Kalmar var nära förra året.

Nu tar elittjejerna upp jakten i damallsvenskan igen och samtliga hemmamatcher 2016 kan du se direkt på Barometern.se.

Sportens tv-sändningar med IFK Kalmar blev en stor framgång 2015. Nu laddar vi för en ny säsong med publiklaget i elitettan i fotboll.

– Jag är oerhört stolt för IFK Kalmars och damfotbollens skull att vi är överens om att fortsätta direktsända våra hemmamatcher, säger IFK Kalmars avgående ordförande B-G Svedjenäs och fortsätter:

– Sändningarna håller mycket hög kvalitet och det samarbete vi började förra säsongen fick ett enormt genomslag som bland annat gjorde att andra föreningar i elitettan också började tv-sända matcher direkt.

Barometerns sportchef Lasse Hansson säger att satsningen på att direktsända lokal sport fortsätter och att det är en viktig utveckling med tanke på det stora tittarintresset.

– Självklart är det riktigt kul att då kunna visa vårt elitlag IFK Kalmar direkt för alla som inte har möjlighet att ta sig till Gröndal. Årets serie med både AIK, Hammarby och i min bok den stora favoriten Limhamn/Bunkeflo ser jätteintressant ut. Kan verkligen IFK Kalmar vara med och slåss om en plats till damallsvenskan även i år? Jag tror det.

Kommer alla hemmamatcher att direktsändas?

– Ja, men det höll på att bli en krock den 14 maj då Kalmar FF möter Hammarby hemma klockan 16.00 men IFK Kalmar har nu ändrat tid så att deras hemmamatch mot Limhamn/Bunkeflo i stället spelas klockan 14.00. Det blir en heldag med elitfotboll i Kalmar.

FAKTA

Boka in matcherna redan nu

April

Sön 17: IFK Kalmar–Östersund (kl 15)

Lör 30: IFK Kalmar–Sirius (kl 15)

Maj

Lör 14: IFK Kalmar–Limhamn Bunkeflo (kl 14)

Lör 28: IFK Kalmar–Hammarby (kl 14)

Juni

Lör 11: IFK Kalmar–AIK (kl 15)

Tor 23: IFK Kalmar - Växjö DFF (kl 19)

Juli

Lör 9: IFK Kalmar–Älta (kl 12.30)

Augusti

Lör 6: IFK Kalmar–Kungsbacka (kl 15)

Lör 27: IFK Kalmar–Hovås Billdal (kl 14)

September

Lör 10: IFK Kalmar–Sundsvall (kl 14)

Lör 24: IFK Kalmar–QBIK (kl 14)

Oktober

Lör 1: IFK Kalmar–Holmalund (kl 15)

Lör 29: IFK Kalmar–Sunnanå (kl 15)

Visa mer...