Sport

Klart: Nya GP-tävlingar i Målilla

Målilla Artikeln publicerades
På tisdagen blev det klart att Målilla MK får arrangera GP-speedway de tre kommande åren.
Foto: Mikael Fritzon/TT
På tisdagen blev det klart att Målilla MK får arrangera GP-speedway de tre kommande åren.

Kontraktet med BSI gick ut i år.

Men nu är det klart med nya GP-fester i Målilla.

– Vi har ett nytt avtal på tre år.

Strax innan första semifinalmötet mellan Dackarna och Västervik presenterades nyheten om de tre nya GP-åren och fick applåder av semifinalpubliken på G&B Arena.

– Vi är väldigt nöjda med att förlänga samarbetet med Målilla MK. Det är inte bara den fantastiska racingen som banan inbjuder till som gör den här tävlingen speciell, det är hela grejen med campingen ute vid banan till partyt runtomkring som gör att Målilla är lite unikt i hela GP-serien, säger Torben Olsen Managing Director på BSI Speedway.

Första gången det kördes GP-speedway i Målilla var 2005. Sedan dess har tretton VM-deltävlingar avgjorts på G&B Arena och nu står det alltså klart att det blir tre till.

– Det här evenemanget är inte bara en stor händelse i Målilla utan i hela regionen, säger Patric Engqvist ledamot i Målilla MK:s styrelse.

– Det känns fantastiskt med tre nya år och det är tack vare våra fantastiska funktionärer som gör detta möjligt. Vi har en organisation som gör ett mycket bra jobb. Vi är mycket stolta.

Inför säsongen 2019 har Antonio Lindbäck redan kvalat in till VM-serien och resultatet i årets serie tyder på att Fredrik Lindgren, som är delad trea, kör till sig en ordinarie plats genom att placera sig topp åtta. Lägg därtill att ytterligare en svensk ska tilldelas ett wild card så innebär det tre svenska förare plus tretton av världens bästa speedwayförare från övriga länder som alla fightas om världsmästartiteln.