Annons

Klart: Ny back till IKO

IKO förstärker med SHL-meriterad back.
– Lukas är en ung, spännande och duktig back.
Oskarshamn • Publicerad 6 januari 2019
Lukas Pilö förstärker IK Oskarshamn.
Lukas Pilö förstärker IK Oskarshamn.

Sporten kunde redan på lördagen berätta att backen Lukas Pilö är klar för IK Oskarshamn resten av den här säsongen. På söndagsförmiddagen bekräftar IKO uppgifterna.

– Lukas är en ung, spännande och duktig back som blir ett bra och välbehövlig tillskott för oss. Med sitt passningsspel, sin spelskicklighet och skridskoåkning har han egenskaperna för att passa bra in i vårt sätt att spela, säger IKO:s sportchef Per Kenttä.

Annons

Pilö har under höstsäsongen snittar närmare en poäng per match i J20 Superelit och har även fått chansen i såväl SHL som i det svenska juniorlandslaget.

När det gäller Isak Pantzare och Anton Björkman, ser de ut att bli borta ett tag till.

– Det finns inte så mycket information att ge där just nu. De båda är skadade och är inne i en rehabiliteringsprocess, men tar också båda steg mot att komma tillbaka. Någon exakt tidsprognos kan vi inte ge i dagsläget och vi vill att de båda är 100 procent innan vi sätter in dem i full träning igen, säger Kenttä.

Pilö finns tillgänglig i eftermiddagens match mot Modo och är klar för IKO resten av säsongen.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons