Sport

Klart: Nwakali har skrivit på

Kalmar Artikeln publicerades
 Chidiebere Nwakali, här i en match mot Sverige i U17-VM för några år sedan, är klar för Kalmar FF.
Foto: Uncredited
Chidiebere Nwakali, här i en match mot Sverige i U17-VM för några år sedan, är klar för Kalmar FF.

En 22-årig bollvinnare från Nigeria med meriter från Manchester City. Kalmar FF biffar upp mittfältet med Chidi Nwakali.

– Det var ett önskemål från våra tränare, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam.

Allt blev klart sent på måndag kväll när Nwakali genomförde läkarundersökningen i Köpenhamn och kunde skriva på ett kontrakt över fyra år.

Det är en spelare med spännande bakgrund. 2013 blev han U17-världsmästare med Taiwo Awonyi som var i Kalmar i ett par omgångar innan Liverpool skrev kontrakt med honom.

– Vi har följd Chidi sedan den tiden och Magnus, visade det sig, har haft koll på honom från perioden i Norge, säger Andersson Borstam.

– Jag har goda kontakter i Manchester City och fått information även den vägen.

Varför vill ni ha honom?

– I grunden är han en bra fotbollsspelare och han passar in i det vi vill göra i Kalmar. Sedan klarar han alla tre rollerna på det centrala mittfältet: balansrollen, box-till-box och även som offensiv spets. En mycket funktionell spelare, säger Magnus Pehrsson.

Även brassen Rafinha, som blev klar i förra veckan, sorterar in under epitetet funktionella spelare.

– Han hanterar samtliga roller på mittfältet och har även spelat högerback. Vi har väl vissa idéer om hur vi vill använda honom, men vi får se vad det landar.

Även om flera av spelarna klarar flera roller så ser det just nu ut att bli trångt på mittfältet. Thomas Andersson Borstam ser det inte som ett problem.

– Magnus och Jesper ville få in alternativ och det har vi nu tillgodosett och fram till fönstret stänger så är det en konkurrenssituation och vi får hantera det därifrån.

Även om det aldrig går att garantera något så räknar Magnus Pehrsson med att Nwakali och Rafinha är två spelare som ska förbättra Kalmar FF från dag ett.

Med Piotr Johansson och York Rafael så är totalt fyra nya spelare klara. Men det stannar inte där.

– Det vi prioriterar nu är att få in en forward och en mittfältare. Vi har en del kontakter, dessutom två provspelare på plats som vi ska titta på den här veckan, säger Andersson Borstam.

Det handlar om norska anfallaren Moses Mawa och mittbacken Adam Mitchell från Nya Zeeland.

Chidi Nwakali kommer om allt fungerar att göra sitt första träningspass med sitt nya lag på fredag. Rafinha beräknas vara på plats inom en vecka.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.