Annons

Meriterad anfallare till OAIK – tack vare Peiman Eliassi

Meriterade anfallaren Sonny Karlsson är klar för Oskarshamns AIK. Tack vare – Peiman Eliassi. ”Jag är här för att hjälpa OAIK upp i superettan”, säger 29-åringen.
Oskarshamn • Publicerad 19 januari 2018 • Uppdaterad 20 januari 2018
OAIK:s sportchef Mikael Persson hälsar Sonny Karlsson välkommen till Oskarshamns AIK.
OAIK:s sportchef Mikael Persson hälsar Sonny Karlsson välkommen till Oskarshamns AIK.Foto: Roger Carlsson

Sonny Karlsson presenterades vid en presskonferens på Oskarshamns AIK:s träningsanläggning Ernemar på fredagseftermiddagen. Sporten hade sedan tidigare avslöjat att övergången var på gång.

På frågan hur det kommer sig att karriären nu går vidare i Oskarshamns AIK kommer svaret snabbt:

Annons

– Det är via Peiman Eliassi. Vi spelade ihop i Ljungskile och är kompisar. Han har pratat gott om Oskarshamn och sagt att det är en klubb som vill uppåt i seriesystemet och siktar på att gå upp i superettan, säger Sonny Karlsson.

– Jag har frågat Peiman mycket om klubben också, det är viktigt att allt fungerar som de har lagt fram det för mig. Än så länge verkar allt som Peiman sagt ha stämt.

29-åringen från Göteborg är en meriterad herre med OAIK-mått mätt. Han har spelat flera sejourer i superettan. Bland annat i Landskrona Bois, Ljungskile SK och Syrianska. 2015 gjorde han sex mål på 16 starter i superettan för Syrianska.

– Det är nog min bästa säsong i karriären. Jag gjorde även många mål i Svenska cupen, säger han.

Sonny Karlsson.
Sonny Karlsson.Foto: Roger Carlsson

Förra säsongen inledde Karlsson i OAIK:s seriekonkurrent Assyriska, där han svarade för imponerande sex mål på tio matcher. Han värvades till Oddevold, där det bara blev ett mål.

– Oddevold slogs för att hänga kvar och jag fick en defensiv roll.

Vad kommer du primärt bidra med i OAIK?

– Min attityd, karaktär och karisma. Jag är en tuff spelare som tar för mig. Jag kommer ställa mycket krav på mina medspelare och jag hoppas kunna höja alla runt omkring mig med min attityd.

OAIK blir Sonny Karlssons 17:e klubb i karriären. Han ar aldrig stannat längre än en säsong i någon klubb.

Varför har det blivit så?

Annons

– Jag är en person som ständigt säker nya utmaningar. Jag vill framåt, uppåt och är inte nöjd med att vara på en och samma plats. Jag sa direkt till Oskarshamns AIK: ”Lova inte saker ni inte kan hålla”, för jag är en sådan person som går vidare om det inte hålls. Men hittills har de varit exemplariska.

Sonny Karlsson har också hunnit med tre utlandsäventyr: Etar 1924 Veliko Tarnovo (Bulgarien), AEL Kalloni (Grekland) och Al-Rustaq (Oman).

– I Grekland spelade jag i högstaligan, men kom till en bottenklubb. Fotbollen i Grekland är tyvärr ganska korrupt och det var ingen dans på röda rosor att spela där. Men jag är glad för äventyren jag varit ute på, jag har fått uppleva mycket.

Har du någon koll på dina nya lagkamrater förutom Peiman?

– Jag känner till Mergim Smakolli och Johan Niklasson, så en liten bild har jag. Kan vi bara spetsa till det ytterligare lite med några egenskaper så vet jag att vi kommer lyckas med det vi vill.

Sonny Karlsson flyttar till Oskarshamn den 29 januari.

– Jag jobbar i Göteborg och vill lösa det först. Jag flyttar hit själv till att börja med, tjejen jobbar på skola och kommer till Oskarshamn efter sommaren.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons