Sport

IKO värvar från Södertälje

Oskarshamn Artikeln publicerades
Nicklas Heinerö, här i Djurgårdens tröja, är klar för IK Oskarshamn.
Foto: Bertil Ericson / TT
Nicklas Heinerö, här i Djurgårdens tröja, är klar för IK Oskarshamn.

Det har varit en mindre bra bevarad hemlighet.

Nu är det officiellt.

Nicklas Heinerö förstärker IK Oskarshamn.

De första uppgifterna sipprade ut redan för ett par månader sedan. På tisdagseftermiddagen blev Nicklas Heinerö slutligen officiell som ny spelare i IK Oskarshamn.

– Det känns jättekul och inspirerande med Oskarshamn och jag ser framemot att få flytta ner snart och lära känna staden, laget och alla runt föreningen. Jag har alltid upplevt Oskarshamn ett jobbigt lag att möta i Be-Ge Hockey Center, så det ska bli skönt att få spela med det stödet och trycket i ryggen framöver. Jag hoppas kunna bidra med en del rutin, hårt jobb och med ett kreativt och offensivt spel, säger Nicklas Heinerö i ett pressmeddelande.

Heinerö kommer närmast från spel hos konkurrenten Södertälje, men har tidigare ett förflutet i bland annat Djurgården och AIK. Den senaste säsongen blev det totalt 23 poäng på 50 matcher.

– Offensiv och tekniskt skicklig forward som etablerade sig ordentligt i HockeyAllsvenskan förra säsongen. Vi känner oss säkra på att där finns ytterligare en nivå i Nicklas som han kan få ut i vårt lag och nöjda med att få fylla på truppen med honom, säger sportchefen Per Kenttä.

Heinerös kontrakt är skrivet över den kommande säsongen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.