Sport

Ersättaren för skadade Dackarna-stjärnan klar

Målilla Artikeln publicerades
Krzysztof Kasprzak förstärker Dackarna.
Foto: Claudio Bresciani / TT
Krzysztof Kasprzak förstärker Dackarna.

Dackarna har funnit ersättaren till Patryk Dudek.

– Kazprzak är en förare som har mycket rutin från de stora tävlingarna.

Det var i tisdagens semifinal som Patryk Dudek kraschade allvarligt, bröt armen och fördes med ambulans till sjukhus. Efteråt kom beskedet att säsongen är över för polacken.

Dackarnas Patryk Dudek kraschade svårt i tisdagens semifinal och bröt armen.
Foto: Daniel Svensson
Dackarnas Patryk Dudek kraschade svårt i tisdagens semifinal och bröt armen.

Sedan dess har Dackarna sökt efter hans ersättare - och det blir inte Frederik Jakobsen, utan Krzysztof Kasprzak.

– Kasprzak är en förare som har mycket rutin från de stora tävlingarna och har flera säsonger i Sverige bakom sig, vilket är viktigt i sammanhanget, säger Peter Karlsson lagledare i Dackarna i ett pressmeddelande.

Kasprzak körde så sent som säsongen 2016 i Masarna och landade den säsongen på 1,937 i snitt och en slutlig elfte plats i elitseriens snittliga. Snittet från 2016 tar han nu med sig som ingångssnitt i Dackarna.

Polackens främsta merit hittills i karriären är det individuella VM-silvret från säsongen 2014. Därutöver har han representerat Polen i World Cup vid flera tillfällen.

– Kasprzak var definitivt en av de förare som fanns med i tankarna redan från början när vi påbörjade jakten på en ersättare för Dudek.

– När vi sedan tog beslutet så valde vi att skriva med Kasprzak, han är riktigt sugen på att komma in och göra jobbet för Dackarna, säger Peter Karlsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.