Annons

Ersättaren för skadade Dackarna-stjärnan klar

Dackarna har funnit ersättaren till Patryk Dudek.
– Kazprzak är en förare som har mycket rutin från de stora tävlingarna.
Målilla • Publicerad 14 september 2018
Krzysztof Kasprzak förstärker Dackarna.
Krzysztof Kasprzak förstärker Dackarna.Foto: Claudio Bresciani / TT

Det var i tisdagens semifinal som Patryk Dudek kraschade allvarligt, bröt armen och fördes med ambulans till sjukhus. Efteråt kom beskedet att säsongen är över för polacken.

Dackarnas Patryk Dudek kraschade svårt i tisdagens semifinal och bröt armen.
Dackarnas Patryk Dudek kraschade svårt i tisdagens semifinal och bröt armen.Foto: Daniel Svensson

Sedan dess har Dackarna sökt efter hans ersättare - och det blir inte Frederik Jakobsen, utan Krzysztof Kasprzak.

Annons

– Kasprzak är en förare som har mycket rutin från de stora tävlingarna och har flera säsonger i Sverige bakom sig, vilket är viktigt i sammanhanget, säger Peter Karlsson lagledare i Dackarna i ett pressmeddelande.

Kasprzak körde så sent som säsongen 2016 i Masarna och landade den säsongen på 1,937 i snitt och en slutlig elfte plats i elitseriens snittliga. Snittet från 2016 tar han nu med sig som ingångssnitt i Dackarna.

Polackens främsta merit hittills i karriären är det individuella VM-silvret från säsongen 2014. Därutöver har han representerat Polen i World Cup vid flera tillfällen.

– Kasprzak var definitivt en av de förare som fanns med i tankarna redan från början när vi påbörjade jakten på en ersättare för Dudek.

– När vi sedan tog beslutet så valde vi att skriva med Kasprzak, han är riktigt sugen på att komma in och göra jobbet för Dackarna, säger Peter Karlsson.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons