Sport

Klart: Elajohallen blir Be-Ge Hallen

Oskarshamn Artikeln publicerades
Oskarshamns AIK:s träningsanläggning heter numera Be-Ge Hallen.
Foto: Roger Carlsson
Oskarshamns AIK:s träningsanläggning heter numera Be-Ge Hallen.

Sporten kunde avslöja det redan i november. På onsdagen blev det officiellt att Oskarshamns AIK:s träningsanläggning i Ernemar byter namn till Be-Ge Hallen.

Miljardkoncernen Be-Ge har redan köpt namnet på ishallen i Oskarshamn som numera heter Be-Ge Hockey Center. Som Sporten skrev om i november är det nu även officiellt att Be-Ge köper namnet på Oskarshamns AIK:s träningsanläggning i Ernemar.

– Det här avtalet betyder att vi kan säkra upp hallen. Det ger en trygghet för Oskarshamns AIK och trygghet i och runt fotbollen i Oskarshamn, säger OAIK:s ordförande Ted Svensson.

Hallen stod klar 1997, då med namnet Ernemarhallen. 1999 köpte Elajokoncernen in sig i Oskarshamns AIK. Ett femårigt reklam och hyresavtal skrevs och hallen bytte namn till just Elajohallen. Så har OAIK:s träningsanläggning hetat fram till nu.

Ted Svensson vill inte tala om vad det femåriga avtalet ger rent ekonomiskt.

– Det stannar mellan Oskarshamns AIK och Be-Ge. Det här känns tryggt och skönt och vi har alltid haft bra support från företag och framför allt Be-Ge.

Så ni kan inte värva in två vassa brassar nu?

– Näe, fotbollen har vi en plan för och det är att försöka få fram egna produkter i närområdet, det andra är lotteri.

Är det här ett av de större avtalen ni skrivit rent ekonomiskt?

– Återigen, detta ger oss långsiktighet och trygghet. Det blir som en god vän och hjälper till på ett gott sätt.

Är Be-Ge er huvudpartner nu?

– Vi har inte uppdelningar i huvudpartner, guldpartner eller silverpartner. Vi är jättenöjda med detta och har varit med vårt samarbete i många år.