Annons

KLART: Barometern-OT sänder hockeyderbyt

På fredagen drar hockeysäsongen i gång med ett derby.
Då sänder Barometern-OT matchen – gratis för tidningens prenumeranter.
– Det är fantastiskt kul, säger Barometern-OT:s chefredaktör Anders Enström.
Oskarshamn/Kalmar • Publicerad 7 augusti 2018
Barometern-OT sänder fredagens hockeyderby mellan IK Oskarshamn och Kalmar HC i Be-Ge Hockey Center.
Barometern-OT sänder fredagens hockeyderby mellan IK Oskarshamn och Kalmar HC i Be-Ge Hockey Center.Foto: Henrik Eriksson, Daniel Svensson

På fredagskvällen tar IK Oskarshamn emot Kalmar HC i ett hockeyderby för första gången på drygt 20 år – och nu står det klart att Barometern-OT sänder matchen – gratis för tidningens prenumeranter.

– Det är fantastiskt kul att vi kan tv-sända den ovanligt heta försäsongsmatchen. Det känns som att hockeyn i regionen är hetare än på många år. Det ska bli kul att fånga upp läget i de här två lagen just nu. Som vanligt är det gratis för alla våra prenumeranter, säger Barometern-OT:s chefredaktör, Anders Enström.

Annons

IK Oskarshamns klubbchef, Martin Åkerberg, gläds över beskedet.

– Det är ett kul steg att ta. Vi har haft ett samarbete med Barometern-OT under många år. Att kunna utöka det är väldigt kul. Det är ypperligt tillfälle i och med att C More äger rättigheterna annars. Det är kul att vi kunnat lösa det. Det är spännande match och ett gammalt länsderby som väcks till liv, säger IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg.

IK Oskarshamn stod under fjolåret för en av sina bästa säsonger någonsin, och var bara en match från ett direktkval till SHL. Kalmar HC tog i sin tur steget upp i Hockeyettan, där nu derbyn mot Nybro Vikings väntar.

– Det är fantastiskt roligt för Kalmarpubliken som inte tar sig till Oskarshamn, att de ändå får chansen att se Kalmar HC spela mot hockeyallsvenskt motstånd. Det är den här typen av matcher som vi drömt om att få spela. Jätteroligt, säger Kalmar HC:s klubbchef Tobias Johansson.

Matchen kommenteras av Barometern-OT:s Jesper Hallberg samt förre IKO- och Kalmar HC-spelaren Robin Ekström. Sändningen startar 18.55.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons