Sport

KHC-kross – nu jagar klubben förstärkningar

Kalmar Artikeln publicerades

Två lyckosamma återkomster.

Men Kalmar HC jobbar hårt på att förstärka truppen.

– Vi tittar på två forwards och två backar, säger sportchefen Roger Nyström.

Jimmie Svensson (höger) gjorde comeback och blev tremålsskytt.
Jimmie Svensson (höger) gjorde comeback och blev tremålsskytt.

Ishockey, division 2

Kalmar HC-Lund 11–0 (5–0, 1–0, 5–0)

 

Visa mer...

Kalmar HC-fansen kan se fram emot att njuta av Jimmie Svensson permanent efter nyår men fick en försmak redan nu. Dessutom skrinnade den förre lagkaptenen Martin Åkesson ut på isen för en tillfällig comeback. Det blev en succédoftande återkomst för veteranerna. Den sistnämnde sträckte armarna i luften efter drygt tio minuter sedan han tryckt in 4–0, läckert framspelad av Robin Dahlstedt. Två minuter tidigare hade Svensson oattackerad redan placerat in 2–0. I sista perioden satte han även mål nummer två och tre.

– För lite självförtroende och känslan är det gott att göra mål men jag föredrar tätare matcher. Jag hade hellre blivit mållös och vi hade tagit en härlig 3–2-seger mot ett topplag, säger Jimmie Svensson.

Martin Åkesson:

– Det har varit skönt att stå vid sidan men det är roligt att vara nere på isen också. Den här veckan ska jag gå in helhjärtat för det här och sedan får vi se.

Duon ställer upp under de båda matcherna i veckan, mot Lund och Värnamo, då Kalmar HC av olika anledningar saknar sju spelare. Första testet blev aldrig något riktigt prov. Jumbon Lund var nästan genant svagt men det är inget KHC ska eller kan be om ursäkt för.

– Jag tycker lite synd om Lund som har mycket folk borta och tvingas låna in spelare. Då kan det bli så här. Ingen skugga över dem, säger Svensson.

Det mest intressanta händer i stället utanför isen där klubben jobbar hårt på att stärka upp en sargad trupp.

– Vi tittar på två forwards och två backar i dagsläget om inget sker på skadesidan. Nu hoppas vi att Olivier (Ouellet) kan komma tillbaka snart och att vi får våra sjuklingar tillbaka så att vi kan säkerställa en plats i Alltvåan, säger KHC:s sportchef Roger Nyström.

Är det svårt att hitta spelare nu?

– Nja, det finns spelare men allt är relativt. Det finns en peng på dem också. Jag har varit i kontakt med några, en del namnkunniga. Vi får se. Något ska vi försöka hitta på.

Backen Shaquille Hickey har försvunnit från laget och ser inte ut att återkomma.

– Det lutar åt att vi går skilda vägar. Det är nog bra både för honom och oss. Vi har inte brutit kontraktet utan det är han som vill göra det.