Sport

KFF:s sportchef: ”Aldrig tidigare upplevt ett så stort intresse”

Kalmar Artikeln publicerades
Viktor Elm och Jonathan Ring gratulerar Marcus Antonsson till ett av hans tio allsvenska mål.
Foto:Patric Söderström/TT
Viktor Elm och Jonathan Ring gratulerar Marcus Antonsson till ett av hans tio allsvenska mål.

Telefonen går varm.

KFF och Marcus Antonsson har konkreta bud att ta ställning till.

– Jag har aldrig tidigare upplevt ett så här stort intresse för någon spelare, säger sportchef Thomas Andersson Borstam.

Med tio mål på elva allsvenska matcher har KFF-anfallaren blivit en av Sveriges hetaste spelare på transfermarknaden. Klubbar som har nämnts tidigare är Championship-lagen Aston Villa och Cardiff.

– Jag har aldrig tidigare upplevt ett så här stort intresse för någon spelare. Nu snackar vi ju också om en forward som är allsvenskans skyttekung. Det är de mest eftertraktade spelarna, säger KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam.

Ser du honom som förlorad för Kalmar nu?

– Det är lite för tidigt att säga så och gå händelserna i förväg. Det klart att vi parallellt jobbar med en plan B men saker och ting ska skötas i rätt ordning.

En övergångssumma som det spekulerats om är 1,5 miljoner euro. För Kalmar FF skulle det betydda en välkommen inkomst i kassan.

Är det en prislapp som är rimlig för en skyttekung?

– Det här ska vara rätt för alla parter. Ekonomi är en del av en helhet med den sportsliga biten och mjuka värden. Jag väljer att inte kommentera det mer än så.

KFF hoppas också att en förlängning med Rasmus Elm blir klar under veckan. Elms kontrakt går ut vid månadsskiftet.

– Ja, vi hoppas få kontinuitet och jobba vidare tillsammans, säger Thomas Andersson Borstam.

Det har även spekulerats i ett ökat intresse för brassen Ismael som varit en av lagets absolut bästa spelare under våren.

– Det är den bästa Ismael vi har sett i Kalmar sedan han kom och det är verkligen kul för vi har sett att han har flera växlar till. Som det ser ut nu spelar Ismael vidare med Kalmar FF och vi har ett kontrakt även över nästa säsong.