Sport

KFF-matchen flyttas – Sirius plan duger inte

Sport Artikeln publicerades
Stefan Larsson tycker att det är tråkigt att matchen flyttas från Studenternas (bilden till höger) till Gavlevallen (i mitten).
Foto:TT
Stefan Larsson tycker att det är tråkigt att matchen flyttas från Studenternas (bilden till höger) till Gavlevallen (i mitten).

Sent på torsdagseftermiddagen kom beskedet: Sirius hemmamatch mot Kalmar FF på måndag flyttas till Gävle.

Strax efter klockan 17 meddelade SvFF:s tävlingskommitté sitt beslut: Gräsplanen på Studenternas IP har inspekterats och anses inte hålla tillräcklig kvalitet.

– Tråkigt. Jag blev väldigt glad när Sirius gick upp och vi skulle få ytterligare en gräsmatch, säger KFF-backen Stefan Larsson.

Gräsplanen på Studenternas IP håller enligt en inspektion inte tillräcklig kvalitet. Matchen spelas i stället på Sirius reservplan som är Gavlevallen i Gävle.

För KFF:s del betyder det här en tio mil längre resa och framför allt spel på konstgräs.

– Men vi får se det positiva i det hela. Vi har hittills presterat vårt främsta spel den här säsongen på konstgräs, säger Stefan Larsson.

Enligt protokollet från tävlingskommittén tycker inspektörerna att planen inte är sportsligt rättvis och att det finns risk för skador om man spelar på den.

Kalmar FF har till kommittén framfört att man föredrar spel på gräs och att en eventuell match i Gävle skulle orsaka merkostnader.

– Det är såklart jättetråkigt att det blir såhär eftersom vi helst vill spela på "Studan" och vi har inte hunnit sätta oss in ännu i vad det innebär. Det blir en hel del extrajobb för oss med allt runt omkring som ska fixas som bland annat biljettförsäljning, kiosker med mera, säger Michael Lundgren, klubbchef i Sirius, till Upsala Nya Tidning.

Läs hela protokollet med tävlingskommitténs beslut här.

Artikeln uppdateras.