Annons

KFF-ledaren hoppar av – lämnar fotbollen tillfälligt

Han var en av de tre i KFF:s tränartrio.
Nu väljer Festim Pasho att lämna Kalmar FF.
– Jag går tillbaka till det civila jobb jag hade förut.
Kalmar • Publicerad 17 december 2018
Festim Pasho, som hoppade in som assisterande tränare Kalmar FF under hösten, lämnar nu föreningen för ett civilt jobb.
Festim Pasho, som hoppade in som assisterande tränare Kalmar FF under hösten, lämnar nu föreningen för ett civilt jobb.

Festim Pasho hade varit huvudtränare för Nybro IF i flera år och fört upp laget till division 2 när han för två år sedan klev in i KFF:s organisation som individuell spelarutbildare och ungdomskoordinator. Efter ett år fick han rollen som ungdomsansvarig och i höstas ville Henrik Rydström ha med honom och Jens Nilsson i den nya tränarstaben kring a-laget efter Nanne Bergstrand.

Men på måndagskvällen tackade Festim Pasho för sin tid i föreningen.

Annons

– Det har varit oklart ett tag men nu har jag bestämt mig. Jag hade möjligheten att gå tillbaka till tjänsten som ungdomsansvarig i KFF men känner att jag vill och har en ambition att vara ute på planen och jobba med spelarna. Skulle jag inte känt så skulle ungdomsansvarig vara det finaste uppdrag du kan ha, säger Festim Pasho.

Han berättar att han fortfarande har ambitionen att bli tränare på elitnivå men att vägen dit nu tar en annan väg.

– Det har funnits andra klubbar som har varit intresserade men jag är bara 33 år och känner att jag kan investera i mig själv. Jag har varit fotbollsledare i 16 år och behöver zooma ut och så får jag mer tid med familjen.

Är du besviken när du nu lämnar Kalmar FF?

– Nej, inte alls.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons