Sport

Kaptenen kan ha gjort sista matchen

Ishockey Artikeln publicerades
Martin Åkesson kan inte lämna besked om framtiden ännu. ”Blir det så att han trots allt spelar så är det en stor bonus för oss. Dörren är inte stängd”, säger Kalmar HC:s ordförande Tobias Johansson.
Foto:Henrik Eriksson
Martin Åkesson kan inte lämna besked om framtiden ännu. ”Blir det så att han trots allt spelar så är det en stor bonus för oss. Dörren är inte stängd”, säger Kalmar HC:s ordförande Tobias Johansson.

Han har gjort 187 poäng på fyra säsonger i Kalmar HC-tröjan.

Nu är det osäkert om det blir någon fortsättning för kaptenen.

– Jag bestämmer mig definitivt i augusti, säger Martin Åkesson.

Martin Åkesson kom till Kalmar HC från Nybro Vikings inför säsongen 2013/2014. Han tog direkt kaptensrollen i det dåvarande division 3-laget och har sedan ankomsten gjort hela 187 poäng i den röda tröjan. Nu kan han också ha gjort sitt sista poäng. Anledningen till osäkerheten kring en fortsättning är en utökad tjänst på sitt jobb.

– Jag har fått nya arbetsuppgifter på jobbet och jag vet inte än i vilken omfattning det blir och hur mycket mer tid det kommer att ta. Det kommer att visa sig efter semestern. Jag bestämmer mig definitivt i augusti, innan vi går på is. Inget är definitivt just nu. Jag har en kommunikation med klubben och vi kör med öppna kort, säger Åkesson.

28-årige Åkesson kom upp i Växjö Lakers organisation och har dessutom representerat HV71, Gislaved, Visby/Roma och Nybro Vikings innan flytten till Kalmar. Han betonar att det inte är bristande motivation som skulle vara anledningen om det inte blir en fortsättning.

    – Jag tycker ju fortfarande att det är jätteroligt med hockey. Men det är inte till vilket pris som helst. Det måste fungera med jobbet. Man blir inte yngre och jobba ska man göra resten av livet. Ska jag spela och ha samma ambition som laget har så måste man vara där och lägga den tid och energi som behövs, säger Åkesson.

    Skulle det vara så att Åkesson inte hittar tiden till spel i Kalmar HC kommande säsong, är det ändå inte ett beslut om att ishockeykarriären är nedlagd för gott.

    – Visar det sig att det inte finns tid till spel i år kan det finnas det året efter. Det är inget "lägga-skridskorna-på-hyllan" beslut om det blir så. Men det är så det ser ut just nu och då får man gilla läget.

    Oavsett om Åkesson bestämmer sig för att spela eller inte, är han säker på att Kalmar HC går en stark säsong till mötes.

    – Med eller utan mig så kommer Kalmar vara ett topplag, det är jag säker på. Det är ett gäng nya spelare så det gäller att få ihop det till en grupp. Jag tror att Reine (Rydberg) är rätt man att lyckas med det. Jag är nöjd med hur han styrde laget sista delen av förra säsongen. Oavsett vilket lag som ställs på benen så tror jag att det kommer bli riktigt bra.