Sport

Kapten chockad efter beskedet: ”Oj, det visste jag inte”

Oskarshamn/Kalmar Artikeln publicerades
Elsa Karlsson och hennes IFK Kalmar möter Rödsle i Smålandscupen
Foto: Johanna Eriksson
Elsa Karlsson och hennes IFK Kalmar möter Rödsle i Smålandscupen

Allsvenskt motstånd väntar Rödsle BK i Smålandscupen.

Det chockade lagkaptenen Elsa Hansson.

– Det blir en riktig utmaning, säger hon.

Rödsle BK avancerade via en 3–2-seger mot Västerviks Damfotboll vidare i Smålandscupen. Nu väntar tuffast möjliga motstånd i nästa omgång: IFK Kalmar. Något som lagkaptenen Elsa Hansson inte hade en aning om.

– Oj, det visste jag inte..., säger Elsa Hansson och blir tyst.

– Det brukar ju inte vara jättekul att möta IFK Kalmar, men visst, vi vet ju att de kunde falla på vår lott eftersom de ligger i regionen. Vi sa till varandra att vi inte hoppades på att få möta IFK Kalmar eller Växjö. Men det är alltid kul att spela, fortsätter hon.

Minns du när ni mötte IFK Kalmar senast?

– Vi har mött dem i cupen förut vet jag. Men då spelade jag nog i FC Oscarshamn. Så mycket mer minns jag inte, men vi förlorade med ganska mycket. Det är inte så mycket att bli nervös för, det blir en utmaning för oss.

Maria Peterssons Rödsle BK får tuffast möjliga motstånd i Smålandscupen.
Foto: DANIEL SVENSSON
Maria Peterssons Rödsle BK får tuffast möjliga motstånd i Smålandscupen.

Rödsletränaren Kent Niklasson hoppas att hans lag kan skrälla.

– Vi fick reda på det här i söndags, tror jag. Tjejerna blev lite chockade när de fick reda på det. Om jag ska vara helt ärlig tror jag inte IFK Kalmar har så stor prio på Smålandscupen, men jag kan ha fel, säger han och fortsätter:

– Vi får ju förbereda oss på bästa sätt. Det är jättekul att vi får möta dem. Vi ska försöka skrälla.

När ska matchen spelas?

– Det blir den 12 juni hemma på Fredriksberg. De fick välja på två datum. Förhoppningsvis kan det bli lite publik.

Rödsle BK har under våren haft tunt med tjejer på träningarna. Nu har laget fått in tre nya spelare, och det är mer på gång.

– Vi har skrivit över tre tjejer från IFK Oskarshamn som vi har vårt b-lag ihop med. Det är Amanda Sjögren, Lisa Sandsten och Ebba Hultqvist. De är i 16-årsåldern alla tre och jag tror att de kan vara med och kämpa om en plats i startelvan.

– Vi väntar fortfarande besked från Matilda Lindqvist, men jag tror att det är färdigspelat för i år där. Felicia Aronsson har opererat benhinnorna och är på väg tillbaka. Sedan hoppas jag på att Hanna Kvarnmyr dyker upp också och dessutom flyttar Linnea Gerhardsson hem från Linköping i sommar. Det är tre etablerade tjejer som spelat i division 2 tidigare.

Rödsle BK möter IFK Kalmar på Fredriksbergs IP.
Foto: Roger Carlsson
Rödsle BK möter IFK Kalmar på Fredriksbergs IP.

I IFK Kalmar spelar Oskarshamnstjejerna Elsa Karlsson och Maja Träff Williams.

– Jag spelade i Rödsle i två säsonger. Det ska bli jättekul, det är alltid roligt at möta lag man spelat i tidigare. Cupmatcher är speciella och framför allt när det blir på ”hemmaplan” för mig. Jag har släkt och vänner i Oskarshamn, sedan får vi se om jag spelar eller inte, säger Elsa Karlsson.

Satsar ni på Smålandscupen?

– Vi har vunnit cupen de senaste åren. Vi satsar så klart mer på de allsvenska matcherna, det är prio ett. Men vi har många bra spelare och ska kunna vinna cupen.

Ett formstarkt Rödsle BK möter på onsdagskvällen Lindsdals IF i Kalmar. En viktig match, menar Kent Niklasson.

– Lindsdal har snubblat på uddamålet några matcher. Vi tränade i måndags och pratade om att vi står vid ett vägskäl nu. Vinner vi, så tar vi sats mot övre halvan. Skulle vi däremot förlora, blir det nog spel i mittenskiktet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.