Sport

”Kalmarsund har bara Kim Nilsson”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Kim Nilsson mot Craftstaden. I mångt och mycket var det så. Kalmarsunds storstjärna gjorde fem mål och var den som avgjorde det heta derbyt i förlängningen. ”De har bara Kim. Vi är ett bättre lag”, säger Craftstadens Oscar Rohlin.
Foto:Roger Carlsson
Kim Nilsson mot Craftstaden. I mångt och mycket var det så. Kalmarsunds storstjärna gjorde fem mål och var den som avgjorde det heta derbyt i förlängningen. ”De har bara Kim. Vi är ett bättre lag”, säger Craftstadens Oscar Rohlin.

Craftstaden ledde derbyt fyra gånger om.

Men storstjärnan Kim Nilsson fick sista ordet.

– De har bara Kim. Vi är ett bättre lag, säger Oscar Rohlin.

Craftstaden–FBC Kalmarsund 6–7 (2–2, 3–2, 1–2, 0–1)

Det blev ett sprakande derby. Oskarshamns sporthall var fullproppad till sista plats, vilket innebär 600 personer.

FBC Kalmarsund, där nyvärvade finske stjärnan Johannes Jokinen debuterade, rivstartade och hade 2–0 efter 5.49.

Men Craftstaden skulle komma tillbaka.

I början av andra perioden satte Filip Stjernberg 3–2. Det var början på en spektakulär kapplöpning där Craftstaden ledde fyra gånger, men där gästerna varje gång lyckades kvittera.

– Vi hade ett bra go och känslan var hela tiden att skulle vinna, säger Craftstadens stekhete Oscar Rohlin, som gjorde två av hemmamålen och gjorde mål för sjätte matchen i rad.

Men Kim Nilsson ville alltså annat. Kalmarsunds storstjärna gjorde fyra mål under ordinarie tid och i förlängningen var det just Nilsson som vann tillbaka en boll och placerade in 7–6 för gästerna.

– Det var en rolig match att spela, men med ett surt slut. Kalmarsund har bara Kim Nilsson, han ska ju inte spela i den här serien. Han är för bra. Kollektivt, som lag, är vi bättre än Kalmarsund, säger Oscar Rohlin, som tror att det täta matchandet tog ut sin rätt.

– Vi spelade i Malmö i söndags, medan Kalmarsund spelade hemma i lördags. Dessutom har vi en hel rad skador. Det märktes lite i slutet att vi inte riktigt orkade. Viljan fanns där, men man tänker inte klart och tar inte de klokaste besluten.

Kan du trots allt känna dig lite nöjd med en poäng?

– Inte just nu, men kanske i övermorgon eller när vi summerar serien.

För Craftstaden var förlusten också en trist fortsättning på matcher mot topplag som förloras i slutet. Något som upprepat sig mot Visby, Warberg, Karlstad och nu Kalmarsund.

– De här lagen har sån kvalitet på sina spetsspelare när de skickar in dem i slutet och det har blivit avgörande. Det är klart att det är extra surt eftersom det är mot toppkonkurrenter. Men vi lär oss av det också.

Trots förlusten är Craftstaden i högsta grad med och slåss om en kvalplats till SSL. Bara målskillnad skiljer till just Kalmarsund som parkerar ovanför strecket.

– Det känns i omklädningsrummet att vi vet att vi kan vara med hela vägen. I fjol kände vi oss mer underlägsna. Nu tror vi verkligen på det.

Fakta

Stjärnligan

3 Oscar Rohlin

2 Victor Sjöstedt

1 Isak Brånstrand

Visa mer...