Sport

Kalmarsimmare JSM–klara

Sport Artikeln publicerades
Kalmar Simsällskap skickade sex tävlande till Swedish Swim Games i Väsby. bäst lyckades Miranda Arvidsson (trea från höger) med två distansvinster. Harald Madebrink, Josefin Lewton, Anna Sjölund och Anton Hong gjorde också bra ifrån sig.
Foto:PRIVAT
Kalmar Simsällskap skickade sex tävlande till Swedish Swim Games i Väsby. bäst lyckades Miranda Arvidsson (trea från höger) med två distansvinster. Harald Madebrink, Josefin Lewton, Anna Sjölund och Anton Hong gjorde också bra ifrån sig.

Om tre veckor avgörs JSM.

Tre Kalmarsimmare har kvalat in.

– Fler har chansen, säger tränaren Carina Arnesson.

Miranda Arvidsson är den stora stjärnan och klar för flera distanser. Hon är inne i en tuff träningsperiod. Trots det imponerade hon under Swedish Swim Games i Väsby och vann två distanser - 50 och 100 meter rygg.

– Att hon vann 50 var lite överraskande. Det som imponerade mest är ändå tiden på 200 med tanke på träningen hon kör nu. 2.11,13 är inte långt ifrån hennes personbästa, 2.10,89. Miranda ska kunna vara bättre på JSM den 1-5 november, säger Carina Arnesson.

Tävlingen i Väsby är internationell och konkurrensen tuff. Kalmar Simsällskap skickade totalt sex simmare.

Josefin Lewton är också klar för mästerskapet efter att ha blivit sjua i finalen på 50 meter rygg med tiden 30.00.

– Kul med tanke på att hon slutade med simningen för ett och ett halvt år sedan, mätt och trött. Hon började jobba, åkte ut och reste, men i maj var hon tillbaka och sugen på att börja igen.

Lewton tog en bronsmedalj på JSM för två år sedan.

17-årige Anton Hong imponerade på 100 medley och kvalade in på tiden 59.69 - nytt klubbrekord. Det gamla hade Niclas Höckerfeldt, daterat till november 2002.

– Anton är även klar på 50 och 100 rygg. För honom blir det tufft att nå final med tanke på ålder och konkurrens.

14-åriga Leia Karlsson, med för att se och lära, gjorde sin bästa insats på 200 meter rygg med tiden 2.30,11.

Anna Sjölund som bäst på 100 fjäril och Harald Madebrink var inte långt ifrån sitt personliga rekord på 100 meter fritt.

DM i Växjö till helgen blir sista möjligheten att kvala in till JSM.

– Vi har redan fem medleylag inne i tävlingen. Grabbarna kör 4x50 fritt, 4x50 medley och 4x100 medley. Tjejerna är klara på 4x50 och 100 medley och jag räknar med att de fixar även 4x5 och 100 fritt.

Kalmar Simsällskap fortsätter att producera talanger och Carina Arnesson ser ingen avmattning bara en stor utvecklingspotential när den nya simhallen står klar.

– Vi har 300 barn i kö, 400 i verksamheten förutom tävlingssimmarna. Med ny hall kommer vi att kunna minska köerna och erbjuda fler träningstillfällen för de yngsta. Viktigt med tanke på rekryteringen.

Carina Arnesson ser även andra fördelar.

– Chansen att behålla talangerna ökar med bättre faciliteter. Med universitetet och utbildningsmöjligheter finns möjligheten att bli kvar i Kalmar.