Sport

Kalmarproffset på akuten efter olycka

KALMAR Artikeln publicerades
Kalmarproffset Martin Olsson tvingades bryta efter en tidig krasch på cyklingen.
Foto:Roger Jonsson
Kalmarproffset Martin Olsson tvingades bryta efter en tidig krasch på cyklingen.

Ironman 2017 slutade inte alls som Kalmars första Ironmanproffs Martin Olsson hade hoppats. Efter att ha ramlat med cykeln tvingades han spendera eftermiddagen på akuten i stället för i tävlingsspåret.

27-årige Martin Olsson var Kalmars första lokala deltagare i tävlingsklassen och siktade på att förbättra sin tid från i fjol, 9.06.46.

Men de förhoppningarna grusades ganska snabbt. Olsson kraschade i Ängörondellen direkt efter växlingen till cyklingen.

– Jag kraschade direkt i rondellen på väg ut från växlingen och slog i höften och foten. Jag kom upp på cykeln och körde vidare och det kändes ändå rätt bra först. Tårna kändes avdomnade och ömma, men ändå inga större problem i cykelskorna, säger Martin Olsson sent på lördagskvällen.

Problemen började däremot efter drygt halva cyklingen.

– Det blev väldigt stelt i höften och sätet, känslan var ungefär som en lårkaka. Slutet av cyklingen gick ändå okej, men känslan i löpningen var inte bra alls så då valde jag att kliva av för att inte riskera något, säger Olsson.

Eftermiddagen spenderades sedan på akutavdelningen på länssjukhuset. En röntgen konstaterade dock att Olsson slapp skelettskador.

– Smärtlindrande och vila några dagar, sedan är jag på banan igen.

Surt att det blev det här slutet just i Kalmar?

– Ja, väldigt tråkigt. Jag ville verkligen få till ett bra lopp här hemma och försökte ändå köra på trots kraschen. Jag kände att jag hade mer att ge, men sedan vet man ändå inte hur långt det hade räckt, säger Martin Olsson, som inte vet om han ställer upp i nästa års Ironman Kalmar.

– Jag har inte tagit något beslut, men visst låter det lockande.