Annons

Kalmarhäst vann i Frankrike: ”Fantastiskt”

För en månad bestämde sig Thomas Madsen för att låta Thaiger Exclusive resa ner till Frankrike att tävla. I lördags kom förstasegern.
Trav • Publicerad 18 februari 2018
Thomas Madsens Thaiger Exclusive vann i Frankrike.
Thomas Madsens Thaiger Exclusive vann i Frankrike.Foto: Paul Madej

– Fantastiskt skönt att det går vägen när man gör en sådan chansning, säger Thomas Madsen.

Thaiger Exclusive fick testa på monté för första gången och det var inget som bekymrade Kalmarhästen. Tillsammans med Damien Laisis övertygade Thaiger Exclusive stort och efter ett lopp mestadels utvändigt om ledaren var han starkast över det långa upploppet på Agen-La Garenne. Segertiden skrevs till 1.16,5/2625meter och förstapriset uppgick till 9.900 euro.

– Tyvärr kunde jag inte vara på plats själv. Det var tävlingar i Kalmar i fredags och jag fick inte ihop logistiken. Det blir säkert fler starter framöver i Frankrike och då får jag se till att vara där. Jag är jätteglad för detta och stallet känns riktigt på gång igen och vi vann lopp även i fredags, sade Kalmartränaren.

Joakim Brundin
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons