Annons

Kalmarboxare klar för EM

16-årige Kalmarboxaren Noah Nordby har fått ett fint kvitto. Talangen har blivit uttagen till ungdoms-EM i Ryssland i oktober.
– EM är det för mig det finaste uppdraget jag kan få just nu, säger han.
Kalmar • Publicerad 20 september 2018
Noah Nordby från Kalmar boxningsklubb
Noah Nordby från Kalmar boxningsklubb

Tre svenska boxare får chansen att representera blågult vid EM i ryska Anapa mellan 8:e och 17:e oktober. En av dem är alltså Noah Nordby. Löftet har precis fyllt 16 år men har redan hunnit med 28 matcher som U17 och har tre SM-guld och två silver på meritlistan. Dessutom har han blivit utsedd till Småland och Hallands bästa boxare fyra år i följd.

Med på resan följer också pappa Trond Nordby, som tidigare varit med som tränare på dam-EM, som har blivit uttagen som assisterande tränare till head coach Mikael Broman.

– Men det är Noah som är stjärnan. Han är kapabel till att ta medalj men det är mycket som ska klaffa med dagsform, psyke, motstånd, rätt sömn och toppning. Oavsett är det en fantastisk erfarenhet och en stor grej att få vara med om, säger Trond Nordby.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons