Annons

Kalmar HC värvar spetsspelare

Kalmar HC har gjort klart med två meriterade nyförvärv.
– Det känns så klart mycket bra, säger sportchefen Roger Nyström.
Kalmar • Publicerad 22 januari 2018
Foto: Paul Madej

Det rör sig om de finländska spelarna Jarkko Hattunen och Mikko Männistö som den här säsongen spelat för Asplöven i division 1.

Den offensive forwarden Jarkko Hattunen har den här säsongen gjort 22 mål och 31 poäng på 26 matcher. Han har bland annat vunnit finska ligan med TPS Åbo säsongen 2009-2010 och spelat över 300 matcher i Finlands högsta liga.

Annons

– Vi fick det tipset innan jul och har jobbat vidare med det. Sedan känner Hattunen vår Jarrko Oikarinen och det har bidragit. Han har tyckt att Kalmar HC låter intressant och vi får tacka Asplöven att det har gått att lösa. Över 300 matcher på kontot i finska högstaligan och en riktig målskytt - det är helt okej för Kalmar HC i division 2, säger Roger Nystöm.

Mikko Männistö är en offensivt lagt back som den här säsongen stod för 11 poäng på 26 matcher. Han har spelat både Suomi-sarja och Mestis i Finland.

– En spelförande back, han är stor och rejäl. Det är bra för oss att få in storlek. Nu ska vi också ha in en defensiv back. Sedan stänger vi nog dörren.

Kontrakten är skrivna säsongen ut och båda två anländer till Kalmar på torsdag och kan debutera på söndag borta mot Olofström.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons