Annons

Kalmar HC räddade säsongen i förlängning

Kalmar HC spelade med kniven mot strupen. Då räddade Linus Dahlstedt säsongen i förlängningen mot Bäcken. – Det är fullt rättvist, säger tränare Reine Rydberg.
Kalmar • Publicerad 4 mars 2018

Foto: Henrik Eriksson

Efter förlusten i första playoff-mötet mot Bäcken i onsdags stod hela säsongen på spel under lördagens returmöte. Vid förlust skulle säsongen vara över och spelarna få ta tidig semester. Och det blev en minst sagt spännande tillställning. Bäcken som tagit sig till playoff via fortsättningsserien tog ledningen i mitten av den andra perioden genom Mattias Skog. Kalmars poängkung Jarkko Oikarinen tog därefter tillbaka gästerna in i matchen när han kvitterade fem minuter senare.

Annons

– Deras mål är ett individuellt misstag från vår sida. Det är inget som de var värda där. Men de spelar väldigt tätt i egen zon, är skickliga och bra skolade, så vi kommer inte in riktigt där, säger Kalmar HC:s tränare Reine Rydberg.

Efter en mållös slutakt gick matchen till förlängning.

– Det var bara att fortsätta. Vi kändes tyngre och starkare samtidigt har dem många som har spelat i division 1 och har mycket rutin.

I förlängningen ställdes allt på sin spets. Vinna eller försvinna. Men Kalmar HC, som inför det här mötet sågs som storfavoriter, höll för trycket. Tre minuter in i förlängningen räddade Linus Dahlstedt säsongen när han var sist på pucken som letade sig in bakom Jonathan Lundin-Everlund i Bäcken-målet.

– Det var fullt rättvist. Sista målet var hade vi mycket trafik framför mål och ett skott från blå som letade sig in. Vi var värda det. Vi hade ändå tre skott i ramen och något friläge.

I och med segern tvingade Kalmar HC fram en tredje playoff-match som spelas i Iffehallen under söndagen. Alltså inte speciellt lång vila för lagen.

– Det är bara att ladda om. Stretcha och sova i bussen. Äta och fylla på med energi när man kommer hem.

Barometern sänder den avgörande playoffmatchen under söndagen.

Adam BorgSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons