Sport

Kalmar HC klart för Alltvåan

Kalmar Artikeln publicerades

I fjol tvingades KHC ta omvägen till kvalserien.

Den här säsongen slipper Kalmar HC den ångesten.

– Nu kanske jag kan sova, säger Reine Rydberg.

Shawn Mueller satte 1–0 när Kalmar HC säkrade platsen till Alltvåan.
Foto: Henrik Eriksson
Shawn Mueller satte 1–0 när Kalmar HC säkrade platsen till Alltvåan.

Kalmar HC–Olofström 5–1 (3–0, 1–1, 1–0)

 

Serien sägs vara snäppet vassare den här säsongen men trots det är Kalmar HC redan framme vid delmålet även om tre omgångar återstår. KHC kan nämligen se fram emot spel i Alltvåan efter jul. Något som laget misslyckades med 2016.

Det har varit en småguppig höst med mycket skador, sjukdomar och en formsvacka i november som Kalmar HC lyckades krångla sig ur.

– Det är starkt. Vi tog oss ur det på ett jäkligt bra sätt, säger KHC-tränaren Reine Rydberg.

Hur gjorde ni det?

– Spelarna hade ett möte där vi kom fram till att skjuta på träningstider och att vi skulle vara effektivare när vi var här. Sedan fick vi vinna stort mot Lund och sedan Värnamo - det var en nyckel. Dessutom har vi ändrat om träningarna efter hur lite folk vi är, plus att vi är bra tränade nu. Det var kanske det som var fördelen med att gå så djupt ner i svacka som vi gjorde.

Att ni fick ta ett omtag?

– Ja, och nu får vi nytta av det. Nu vill jag gå för att vinna serien.

Och du kan slappna av en stund?

– Haha, ja nu kanske jag kan sova. Nej men det är skönt för föreningarna och eldsjälarna kring den. De har nog haft fler sömnlösa nätter än vad jag har haft.

Ett möte med Olofström är alltid ovisst på förhand men Kalmar HC såg till att avgöra den här kampen redan efter tolv minuter. Ställningen var då 3–0 efter mål av bröderna Linus och Robin Dahlstedt, plus Shawn Mueller. Linus Dahlstedt satte även fyran bara 38 sekunder in i mittenakten och även om Olofström spelade upp sig blev det aldrig spännande. Poängkungen Jarkko Oikarinen stängde helt ner föreställningen med sitt fladdrande skott från, blå linjen, med åtta minuter kvar.

– Jag tycker att vi är ett, två eller kanske tre snäpp bättre än Olofström idag. Vi för matchen från början till slut. De kom aldrig riktigt nära, säger tvåmålsskytten Linus Dahlstedt.

I fjol missade ni Alltvåan. Nu är ni redan där?

– Det är så klart skönt att få den platsen klar så tidigt som möjligt så att vi i stället kan förbereda oss på det som komma skall. Vi har gjort en bra höst trots att vi har haft mycket skador och sjukdomar.