Sport

Kalmar FF testar landslagsman

Kalmar Artikeln publicerades
Behnam Barzay, landslagskapten för U21 och U23 i Iran tränar med Kalmar FF. 24-åringen siktar på att ta en plats i Irans VM-lag. 2 bilder
Foto:Peter Ahlén
Behnam Barzay, landslagskapten för U21 och U23 i Iran tränar med Kalmar FF. 24-åringen siktar på att ta en plats i Irans VM-lag.

Iranske landslagsmannen Behnam Barzay tränar just nu med Kalmar FF.

– Det är en outforskad marknad, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam.

Barzay har varit i Kalmar den här veckan och tränat med a-truppen och det är möjligt att han även blir kvar nästa vecka.

– Vi är inne i ett intensivt matchande och spelar inte heller någon U21-match och då kanske det är bra att förlänga med en vecka för att vi ska kunna se honom ordentligt i träning.

Behnam Barzay är kapten för både U21 och U23-landslagen i Iran och har spelat internationell fotboll. 24–åringen är just nu klubblös sedan kontraktet med Esteghlal FC, Irans största klubb, gick ut den 30 juni.

– Vi har fått en möjlighet att titta på honom och Asien är en ny marknad som kan vara värd att hålla ögonen på för ökad kunskap.

Barzay visade på torsdagens träning att det är en spelare med fartkapacitet, både med och utan boll, dessutom tvåfotad och angelägen om att visa sig under tvåmålsspelet.

– En teknisk spelare som egentligen är användbar på alla offensiva positioner, kanske främst på en kant eller som nummer tio.

Sju offensiva spelare i Kalmar FF:s nuvarande trupp - David Elm, Papa Diouf, Erton Fejzullahu, Philip Hellquist, Romario Marques Rodrigues, Filip Sachpekidis och Jonathan Ring - har utgående kontrakt.

– Det är ett skäl till varför Behnam är i Kalmar. Vi tittar brett för att skapa oss en bild över vad som finns på marknaden.

Kalmar FF har ingen möjlighet att ta in spelare i det här läget då transferfönstret är stängt.

– Han är klubblös och rent tekniskt skulle vi kunna komma överens om de personliga villkoren. Men där är vi inte, säger Thomas Andersson Borstam.

Fakta

Behnam Barzay

Född: 11 februari 1993.

Position: Offensiv kantspelare eller nummer tio.

Klubbar: Sanat Naft Abadan, Rah Ahan, Esteghlal.

Landskamper: Iran U21 (20), Iran U23 (11).

Visa mer...