Ingen seger i Kalmar för Hammarby i år heller
Publicerad 27 maj 2018
Hammarbys Sander Svendsen och Kalmars Viktor Elm.
Hammarbys Sander Svendsen och Kalmars Viktor Elm.Foto: Patric Söderström/TT

Traditionens makt är stor. Hammarby har bara vunnit tre allsvenska matcher någonsin i Kalmar. Den här söndagen var inget undantag. Matchen slutade 1–1.

Fotboll

Att spela fotbollsmatcher i Kalmar är inget som Hammarby trivs så värst bra med. Det är 14 år sedan Hammarby vann i Kalmar och på de senaste 30 åren har de bara två segrar i Kalmar i allsvenskan.

2018 blev inget undantag. Serieledande Hammarby hade det tufft matchen igenom. Kalmar hade spelet, avsluten och pressen. Även om avsluten i första halvlek lämnade mycket i övrigt att önska. Närmast att göra mål var Viktor Elm på en frispark precis i slutet av första.

Kalmar fortsatte att föra spelet i andra halvlek, och kunde också göra 1–0. Det sedan brassen Hiago blivit fälld av David Fällman. Hammarbyspelarna protesterade vilt, men domaren var lika säker på sin sak som Romario var som straffskytt för Kalmar.

Målet gav dock Hammarby energi, de fick rejäl press på Kalmar. Framför allt var det på fasta situationer som Kalmar hade problem. Något som annars är lite av Kalmars signum. Dock var det just efter en hörna som Jeppe Andersen kunde trycka in kvitteringen.

Efter målet gick matchbilden tillbaka till originalläge. Kalmar hade boll, pressade och fick hörna, på hörna, på hörna. Återigen var det Elm som var närmast, men Imad Khalili fick undan bollen på mållinjen.

Samma Khalili var den som fick Hammarbys bästa möjlighet under de sista tio minuterna, men skottet gick precis över.

Avslutningen av matchen var intensiv med böljande fotboll, men utan klara chanser.

Hammarby fick därmed återigen vända hem till Stockholm utan en seger. Men de får i alla fall gå till VM-vila som allsvenska serieledare. Kalmar har tappat lite mark efter den bra inledning, men är ändå med och har häng på topplagen.