Kalmar FF förlänger med målvakt

Kalmar Artikeln publicerades
Lucas Hägg Johansson.
Foto:Daniel Svensson
Lucas Hägg Johansson.

Kalmar FF förlänger med Lucas Hägg Johansson.

– Nu är jag med på allvar, säger den 21–årige målvakten.

Föreningen har också valt att förlänga avtalet med ytterbacken Anton Maikkula att gälla även 2017. Aneby–produkten kommer nu att ta upp kampen med Emin Nouri till höger i backlinjen.

– Nu är det på allvar och det ska bli intressant. Nu är det upp till mig att visa att jag håller på den här nivån, säger Anton Maikkula.

Den sportsliga ledningen behövde inte fundera länge innan man bestämde sig för vem som skulle ta upp kampen med Ole Söderberg sedan Lars Cramer flytta hem till Norge (Ålesund).

  – Vi har investerat utbildningstid i Lucas och haft honom utlånad till Oskarshamns AIK under två säsonger där han tagit kliv i sin utveckling. Att skriva nytt med honom kändes naturligt, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam.

  Lucas Hägg Johansson är nöjd och glad över möjligheten att få konkurrera om en allsvensk målvaktsplats.

  – I utgångsläget är jag andremålvakt, men min plan är inte att sitta på bänken här i tre-fyra år. Jag vill spela matcher, nå så långt som möjligt.

  Vad har tiden i Oskarshamn betytt?

  – Väldigt mycket. Jag fick spela seniorfotboll även om jag vet att det är stor skillnad mellan ettan och allsvenskan. Erfarenheten har varit nyttig.

  Lucas Hägg Johansson startar därmed sin femte säsong i Kalmar FF sedan han anslöt ifrån FC Rosengård.

  – Valptiden är över. Nu är det allvar.

  Det betyder att Kalmar FF har följande målvaktsbesättning: Ole Söderberg, Lucas Hägg Johansson och John Håkansson.