Sport

Kalmar älskar triathlon – Mini Tri redan fullbokat

Kalmar Artikeln publicerades
Starten i Kalmar Mini Tri går på Kattrumpan och loppet har varit slutsålt de senaste åren. I år tog platserna slut rekordsnabbt.
Foto:Mats Holmertz
Starten i Kalmar Mini Tri går på Kattrumpan och loppet har varit slutsålt de senaste åren. I år tog platserna slut rekordsnabbt.

Kalmar Mini Tri sätter nytt rekord.

Redan nu är loppet i augusti fullbokat.

– Superkul med ett sådant här intresse, säger tävlingsledare Henrik Brovell.

Den 1 april släppte Ironman Kalmar biljetterna till tävlingen där deltagarna ska ta sig igenom 520 meter simning, 18 kilometer cykling och så 4,2 kilometer löpning. På fredagen var samtliga 1 200 startplatser bokade.

– Redan första dygnet så bokades 60 procent av platserna. Lagtävlingen som innefattar 100 lag med tre deltagare i varje sålde slut på en vecka. Framför allt är det ett stort tryck lokalt för det här loppet, säger Henrik Brovell.

I fjol var loppet slutsålt i juni och tidigare rekord är enligt Frida Grundström som är ny marknadsansvarig för Ironman i Sverige den 9 maj.

– Vi har tittat på möjligheten att utöka antalet deltagare men som det är nu går det inte på grund av begränsning i växlingsområdet. Sedan handlar det även om en säkerhetssynpunkt, säger Henrik Brovell.

Så om man vill vara med nästa år så gäller det att hänga på låset när biljetterna släpps?

– Ja, det verkar så.