Sport

JSM-brons till Miranda Arvidsson

Kalmar/Stockholm Artikeln publicerades

Kalmarsimmerskan Miranda Arvidsson tog på fredagen brons på 100 meter ryggsim i JSM och på samma distans var hon endast tre tiondelar från samma placering i senior-klassen.

Miranda Arvidsson, Kalmar Simsällskap, tog brons i JSM
Foto: Henrik Eriksson
Miranda Arvidsson, Kalmar Simsällskap, tog brons i JSM

Just nu pågår svenska mästerskapen i simning i Eriksdalsbadet i Stockholm. Tidigare under veckan har Miranda Arvidsson tävlat i 50 och 100 meter fjärilsim, plus 400 meter fritt men har då hamnat längre ner i resultatlistorna. Men när det handlar om ryggsim brukar Arvidsson leverera. I försöken avgörs också junior-SM. Där simmade Arvidsson på 1.01,77 och vann en bronsmedalj.

Hon kvalificerade sig därmed för A-finalen för seniorer. Efter 50 meter var Kalmarsimmaren knappt före Trine Forss men Skövdetjejen lyckades ta sig förbi Miranda Arvidsson som endast var tre tiondelar från bronset med tiden 1.01,47. Vann gjorde Michelle Coleman överlägset på tiden 56.57.

På lördagen avgörs Miranda Arvidssons favoritgren 200 meter ryggsim.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.