Annons

Johansson avgjorde igen – FBC två segrar från SSL

Hon avgjorde i Mariestad. Hon avgjorde i Kalmar.
Rebecka Johansson har hittat storformen.
– Jag tror inte jag har varit så här bra tidigare, säger forwarden.
Kalmar • Publicerad 22 mars 2018

Två stenhårda kvalmatcher. En spelare som gjorde direkt skillnad. Den här första kvalomgången mot Superligan tillhörde Rebecka Johansson.

Rebecka Johansson (nummer 33) avgjorde på nytt och skickade FBC Kalmarsund till finalkval mot Superligan.
Rebecka Johansson (nummer 33) avgjorde på nytt och skickade FBC Kalmarsund till finalkval mot Superligan.Foto: Simon Holm Stålhand

25-åringen från Ljungby skickade in FBC Kalmarsunds sista avgörande straff i Mariestad och när det kom ner till ett nytt drama i Kalmar sportcenter var forwarden framme på nytt. I förlängningen den här gången.

Annons

– Ja, vad ska man säga? Det här känns så otroligt skönt just nu, säger Rebecka Johansson.

Johanssons tredje fullträff för kvällen betydde 4–3 för FBC som besegrade Lockerud/Mariestad i två raka matcher.

– Jag kom precis in från ett byte och drev bollen längs kanten som jag gjort många gånger tidigare under matchen. Jag tänkte först passa Danielle (Warme) vid bortre men tog något kliv in och såg en liten lucka i bortre. Det var otroligt skönt att se den gå in, säger Rebecka Johansson som skapade målmöjligheter gång på gång.

Du ser otroligt formstark ut?

– Jag tror inte jag har varit så här bra tidigare. Jag har kommit in helrätt i femman, jag har mer stolpe in nu och det kanske är något jag har förtjänat. Jag vet inte riktigt, det känns riktigt bra i alla fall.

Lockerud/Mariestad startade annars den här matchen bäst och gästerna dominerade fullständigt i den första periodens första halva och då stod det också 0–2 på resultattavlan – innan just Rebecka Johansson hittade rätt med sin reducering efter 15.38.

– Det var tungt att starta matchen på det sättet så målet var psykologiskt viktigt. Sedan fick vi mer och mer grepp om Lockerud men det är klart att en sådan här match kunde ha slutat hur som helst.

FBC Kalmarsund avancerar nu till sista kvalomgången där seriesuveränen Göteborg väntar. FBC är två segrar från att studsa tillbaka till SSL.

– Det lär bli tuffa matcher även där men vi vet vad vi kan. Göteborg är riktigt bra framåt men vi vet vad vi kan och kan vinna mot dem också, säger Rebecka Johansson.

FBC-tränaren Rasmus Bernhardsson:

Annons

– Vi fick inte alls tag i Lockerud i den första perioden, det kunde ha stått 4–0 till dem, de förtjänade mer. Men vi kom tillbaka och pumpade på och där och då kändes det bra. Samtidigt handlar det om tillfälligheter, det har varit jämna matcher hela säsongen.

Är det här en skräll?

– Det är två jämna lag men jag blev både lite förvånad och glad när de tog på sig favoritstämpeln inför den matchserien. Då kände jag att hade något att trigga laget med ytterligare. Nä, vi är otroligt glada nu och ser fram emot nästa serie mot Göteborg.

Sporten BOT
David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons