Ironman blev årets idrottsevenemang

Kalmar Artikeln publicerades
Ironman Kalmar har prisats som årets sportevenemang 2015.
Foto:Mats Holmertz
Ironman Kalmar har prisats som årets sportevenemang 2015.

På tisdagen prisades Ironman Kalmar som årets idrottsevenemang 2015 i konkurrens med Gothia cup och skid-VM i Falun.

Det var en liten sport när Ironman-satsningen i Kalmar startade 2012. Men sedan dess har sporten och Kalmarevenemanget vuxit snabbt.

– Det låter kanske förmätet, men det känns välförtjänt. Det är fantastiskt kul. Det är ett kvitto på att vi gör något bra, något som betyder något, säger Magnus Nyberg, pressansvarig på Ironman Kalmar om tisdagens pris.

Det är Sport & Pengar, som driver Sveriges sportindustri, som delar ut priser för årets idrottsförbund, sportkommun och sponsor. Och så årets sportevenemang, förstås. De andra nominerade i kategorin var Gothia cup i Göteborg och skid-VM i Falun. Motiveringen till att priset gick till Kalmar löd:

    "Ironman Kalmar tilldelas priset som årets event inom svensk sportindustri 2015 för sitt mod och beslutsamhet att utveckla sin tidigare Triathlon-satsning till att bli ett världsledande event, med 60 000 besökare och 2800 lyckliga deltagare."

    – Det är så många som jobbar så mycket med det här i de fyra arrangörsklubbarna och andra klubbar som vi samarbetar med. Det känns som att det här priset går till alla som är med och arrangerar, säger Magnus Nyberg.

    Falu kommun utsågs till årets kommun, Svenska fotbollsförbundet till årets förbund och Volvo till årets sponsor.