Inhopparen Boysen räddade Helsingborg

Alla kvällens tre allsvenska matcher slutade 1–1 och det var inte bara i Kalmar kvitteringen kom sent.
Fotboll (TT) • Publicerad 25 april 2019
Inhopparen David Boysen räddade en poäng till Helsingborg i hemmamötet med Gif Sundsvall.Foto: Andreas Hillergren/TT

I sin återkomst till Olympia blev den tidigare Helsingborgsanfallaren Linus Hallenius till stora delar utbuad av de drygt 6 100 åskådarna. Med dryga kvarten kvar tystade Gif Sundsvalls skyttekung publiken.

Då drog bortalagets passningsgeni David Batanero i väg en passning på 70 meter och när Helsingborgs landslagskapten Andreas Granqvist stod på hälarna blev Hallenius helt friställd. Hemmamålvakten Kalle Joelsson var på 30-åringens avslut, men inte bättre än att bollen gick i stolpen och Hallenius kunde peta in segermålet.

En säsong i Helsingborg

Målet var Hallenius – som blev tvåa i skytteligan i fjol med 18 mål – fjärde fullträff för säsongen. Hallenius spelade i Helsingborgströjan säsongen 2016, men tog aldrig riktigt en plats i den dåvarande HIF-tränaren Henrik Larssons lagbygge och lämnade klubben efter degraderingen till superettan samma år.

Något segermål blev det dock inte. I den 88:e minuten snodde Helsingborg bollen på mittplan och inhopparen David Boysen fick läget i straffområdet. Sundsvalls Tobias Eriksson försökte få undan bollen, men den hamnade återigen framför danskens fötter och kvitteringen var ett faktum.

Innan Hallenius 1–0-mål hade Joelsson storspelat i hemmamålet. I den 52:a minuten fick han upp en hand på Peter Wilsons avslut. Returen svävade mot mål, men Joelsson fick tag i returen och glidande mot mållinjen undvek han att bollen gick över densamma.

Nästan direkt efteråt kom Wilson fri igen, men Joelsson kom ut perfekt och räddade med en benparad.

Chansfattig första halvlek

Det var Sundsvalls första målchanser i matchen. I den första halvleken var det Helsingborg som hade mest boll, men utan att skapa några hundraprocentiga målchanser.

Helsingborg, på sju poäng, möter närmast Östersund på bortaplan. För Sundsvall, fem poäng, väntar Falkenberg på hemmaplan. Båda matcherna spelas på måndag.

Det tog sin tid men till slut blev det även 1–1 i mötet mellan Djurgården och IFK Norrköping. Erik Berg kvitterade för stockholmarna i den 91:a minuten och ordnade ett kryss.