Annons

Ingen operation för Träff Williams

Ida Strömblad fick lämna den allsvenska premiären med en axel ur led. Trots det börjar tränaren Jonas Walfridsson se positivt på skadesituationen.
– Det går åt rätt håll.
Kalmar • Publicerad 17 april 2018
Maja Träff Williams inplanerade operation är skjuten på framtiden. Backen/mittfältaren spelade i den allsvenska premiären och behövs när skadesituationen är omfattande.
Maja Träff Williams inplanerade operation är skjuten på framtiden. Backen/mittfältaren spelade i den allsvenska premiären och behövs när skadesituationen är omfattande.Foto: Henrik Eriksson

Visst, det kan låta som en paradox då först Emma Danielsson och Frida Johansson båda måste opereras och Strömblad blir axelskadad. Allt konstaterat inom loppet av en vecka.

– Jag tror inte Ida är tillgänglig till helgen, men jag har inte heller helt släppt hoppet. Vi har fått besked om att det kan ta en vecka upp till sex månader. Det senare har jag naturligtvis avfärdat och det handlar om hur snabbt det läker och hur mycket smärta hon har, säger Jonas Walfridsson.

Ida Strömblad slog axeln ur led i den allsvenska premiären mot Piteå. Tränaren Jonas Walfridsson räknar ändå med att hon snart är tillbaka i spel.
Ida Strömblad slog axeln ur led i den allsvenska premiären mot Piteå. Tränaren Jonas Walfridsson räknar ändå med att hon snart är tillbaka i spel.Foto: Henrik Eriksson
Annons

Även om skadelistan är omfattande så har IFK-tränaren börjat få en del positiva besked. Emma Jones som missat mycket av försäsongen är tillbaka i träning och eventuellt aktuell för en plats på bänken mot Rosengård till helgen.

– Vi har dessutom bestämt att skjuta Maja Träff Williams operation på framtiden. Hon har tränat och spelat i två veckor utan att ha ont. Vi har försäkrat oss om att den inte förvärras. Får hon tillbaka smärtan får vi tänka om.

Frida Johansson har redan slängt kryckorna efter ingreppet i knät och Walfridsson räknar med att hon är tillbaka om tre veckor. Emma Danielsson, korsbandsskadad i genrepet mot Kristianstad, har varit på IFK-kliniken i Göteborg och där är det hög prio att få en operationstid så fort som möjligt.

På måndag ansluter australiska landslagsmittfältaren Aivi Luik (hon spelar just nu slutspel i asiatiska mästerskapen) till IFK-truppen.

– Vi kommer att vara tunna i några veckor till, sedan hoppas jag att vi får till lite konkurrens om platserna. Men det är ändå lite positiva vibbar.

Peter AhlénSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons