Sport

Ingen Fredrik Hetta i Vikings

Sport Artikeln publicerades
Fredrik Hetta varken stannade i Kristianstad eller gick till Nybro. Forwarden är klar för Västerås som även plockade till sig Troja/Ljungbys kvalhjälte Niclas Lehmann.
Foto:Peter Åklundh
Fredrik Hetta varken stannade i Kristianstad eller gick till Nybro. Forwarden är klar för Västerås som även plockade till sig Troja/Ljungbys kvalhjälte Niclas Lehmann.

Vikings går miste om en tänkt prestigevärvning.

Fredrik Hetta har skrivit på för Västerås.

– Vi har andra namn vi får titta på nu, säger Vikings tränare Andreas Holfelt.

Fredrik Hetta spelade i Kristianstad IK förra säsongen och var den som sköt Vikings säsong i sank i playoff 2. Under våren har 25-åringen varit på besök i Nybro, bekantat sig med staden och föreningen och Vikings hade hoppats att man skulle kunna knuta till sig den eftertraktade forwarden.

Men nu blir det inte, Hetta har skrivit på för Västerås som ska försöka ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan efter degraderingen i våras.

– Han (Hetta) ringde i går och berättade att det inte skulle bli Nybro för honom, men han sa inte vilken klubb han hade bestämt sig för då. Men jag visste innan att det var vi, Kristianstad och Västerås som han valde mellan, säger Andreas Holfelt.

Sa han varför det inte blev Nybro?

– Ja, det gjorde han väl. Det var väl en paketlösning som han tyckte var bättre i Västerås. Hans sambo ska följa med för första gången och han hade fått en bra lösning med boende och jobb. Vi har ju inte riktigt de möjligheterna, inte att skaffa jobb till sambos innan spelaren har skrivit på i alla fall. Om det sedan blir så försöker vi ju hjälpa till så gott vi kan.

Hur går ni vidare?

– Vi har andra namn som vi jobbat på parallellt, men samtidigt hade vi hoppats på det här och det har inte tagit kort tid heller. Det finns namn, men kanske är det lite för meriterat och vi får ta kontakt med agenter och så där innan vi vet om det kan bli aktuellt.

Kan det bli aktuellt att vänta, kanske till augusti, för att se vad som finns kvar på marknaden då?

– Ja, vi ska ju bara ha in två gubbar till och med en av dem kanske man kan ha råd att ha lite is i magen. Vi får se helt enkelt, truppen ser redan nu bra ut och vi känner att vi är trygga i det, säger Andreas Holfelt.