Sport

Ineffektivt OAIK åkte på första förlusten

Oskarshamn Artikeln publicerades
Robin Östlind hade lätt att hålla sig för skratt efter att Oskarshamns AIK förlorat mot Halmia med 2-0. Efter en svag första halvlek hade OAIK en hel del chanser i den andra halvleken, men de fick lämna planen mållösa.
Foto:Roger Carlsson
Robin Östlind hade lätt att hålla sig för skratt efter att Oskarshamns AIK förlorat mot Halmia med 2-0. Efter en svag första halvlek hade OAIK en hel del chanser i den andra halvleken, men de fick lämna planen mållösa.

Utspelat i första halvleken.

En rejäl uppryckning i andra halvlek räckte inte.

– Vi kanske var lite bekväma efter två segrar, säger Johan Niklasson.

530 åskådare hade hittat till ett gråmulet Arena Oskarshamn på lördagseftermiddagen. Och de fick se ett hemmalag som hade stora bekymmer i första halvlek.

– Det är inget snack om att vi har problem i första halvlek. De har mer boll än oss och vi är lite konfunderade, säger OAIK-tränaren Henrik Larsson.

Ett spelskickligt Halmia hade ett kvickt kortpassningsspel och OAIK hade svårt att få tag i dem. Att meriterade Kevin Amuneke gjorde första halvlekens enda mål, efter 40 minuter, kändes logiskt och rättvist.

– De har ett annorlunda spel där de kommer runt på kanterna med fyra man. Det är inte många lag som spelar så, vi hade problem att komma åt dem. Det var likadant förra året, men nu kändes det som att de utvecklat det ännu mer, säger mittbacken Johan Niklasson.

I halvtid pratade OAIK om att stå högre med yttermittfältarna och flytta ned den offensiva innermittfältaren Anton Agebjörn litegrann.

– Mycket handlade egentligen om att vara mer noggranna med bollen. Vi hade kanske lite för bråttom i första och det får jag ta på mig eftersom att vi ville söka oss in bakom deras ytterbackar. Nu ville vi ha mer trygghet med bollen i andra.

Och OAIK hade betydligt mer att säga till om under andra halvan matchen. Christopher Christensson fick ett kanonläge direkt i andra. Han mötte ett fint Robin Östlind-inlägg med pannan och Halmia-målvakten Jonas Käck fick sträcka ut och kunde tippa bollen i stolpe och ut.

Det var inledningen på en andra halvlek som hade mycket chanser. Främst åt OAIK:s håll. Robin Östlind och Christopher Christensson var dem som hade de främsta lägena att spräcka nollan.

– Vi gör en jäkla fin andra halvlek och har nog med chanser för att vinna matchen, säger Henrik Larsson.

När OAIK inte utnyttjade sina chanser så gjorde Halmia 2-0 strax innan domaren blåste av matchen.

– Surt att förlora när man ändå har så mycket chanser. Men det kanske på sätt och vis kan vara bra att åka på en nit och komma tillbaka ännu starkare. Vi kanske var lite bekväma efter två segrar. Vi kanske inte har den vanan av att ligga i täten, säger Johan Niklasson.