Sport

Ineffektivt IKO förlorade på straffar mot Kristianstad

Oskarshamn Artikeln publicerades
Jonas Engström var en av många IKO-spelare som försökte få hål på Joel Gistedt utan framgång. Trots spelövertag förlorade IKO på straffar inför 873 åskådare. 2 bilder
Foto:Daniel Svensson
Jonas Engström var en av många IKO-spelare som försökte få hål på Joel Gistedt utan framgång. Trots spelövertag förlorade IKO på straffar inför 873 åskådare.

Ett stort spelövertag i två perioder.

Men ett ineffektivt IKO blev straffat.

– Jag önskar lite mer egoism bland forwards.

IK Oskarshamn– Kristianstads IK 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

IKO tog kommandot redan i första bytet när Röglekedjan, bröderna Elvenes och Gustav Olhaver, trampade loss. Och det angav tonen för matchens två första perioder. IKO hade väldigt mycket puck och Kristianstad fick nöja sig med ströanfall.

– Personligen tycker jag vi skulle vara i ledningen med 4-0 efter två perioder sett till alla ribb- och stolpträffar vi har, säger IKO-tränaren Björn Hellkvist.

I stället var det Kristianstad som tog ledningen i powerplay tidigt i den tredje perioden.

– Vi har inte tränat box play innan och spelar lite fel i det läget, säger Björn Hellkvist.

IKO replikerade dock omgående. Niklas Johansson spelade till Joakim Hagelin som med en fin diagonalare frispelade Manuel Ågren som vispade in kvitteringen. Resterande del av tredje perioden blev mållös precis som förlängningen. Kristianstad gjorde sedan straffläggningens enda mål genom Johan Skinnars.

– Klart vi vill vinna, men att förlora på straffar är lite hugget som stucket. Vi ska vara bättre än dem och är det spelförande laget. Det är lite ringrostigt i avsluten. Jag önskar lite mer egoism bland forwards. Vi har pucken i bra lägen, i slottet, men vi passar gärna och vill ha tom kasse. Det är ett försäsongssyndrom, säger Hellkvist som ändå var nöjd med defensiven.

– Vi släpper inte in något mål i spel fem mot fem. Jag är jättenöjd med försvarsarbetet, framför allt gör backarna en bra match. Martin Fehérváry står ut. Killen är inte ens uppe i draftålder och äger hela isen, det är magiskt. Jag tycker alla oskarshamnare ska ta chansen att komma och titta på honom.

Offensivt var det Röglekedjan som imponerade mest.

– De skapar jättemycket och är pigga. Det jag kan efterlysa i de andra kedjorna är lite mer fart.

Fakta

Så spelade IKO:

Målvakt: Ludvig Engsund (Alexander Nilsson)

Backpar: Martin Fehérváry, Björn Karlsson - Tom Linder, William Mäkinen - Marcus Björk, Karl Johansson - Linus Morin

Kedjeformationer: Roope Ranta, Arsi Piispanen, Jonas Engström - Ludvid Elvenes, Gustav Olhaver, Lucas Elvenes - Manuel Ågren, Niklas Johansson, Joakim Hagelin - Filiph Engsund, Robin Söderquist, Victor Löfstedt – Oscar Josefsson

Visa mer...