Sport

Ineffektivt IKO blev nollat i premiären

Oskarshamn Artikeln publicerades
Ludvig Elvenes och IK Oskarshamn fick lämna premiären hemma mot Modo utan både poäng och mål efter att gästande Modo vunnit med 3-0.
Foto:Roger Carlsson
Ludvig Elvenes och IK Oskarshamn fick lämna premiären hemma mot Modo utan både poäng och mål efter att gästande Modo vunnit med 3-0.

31 skott på mål och ingen utdelning.

Då var lagkaptenen irriterad.

– Vi måste våga betala priset, säger Jonas Engström.

IK Oskarshamn-Modo 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)

Det har pratats mycket om nya IK Oskarshamn under försäsongen. Laget som ska åka mycket skridskor, pressa högt och äga matcherna. Det fick publiken i Be-Ge Hockey Center se prov på direkt i premiären. Hemmalaget trampade gasen i botten i första perioden. Checkade fast Modo gång på gång och vann skotten med 19-8.

Problemet? Ett bortasmart Modo hade ledningen med 2-0.

– Klart det är tufft. Första målet ska vi inte släppa till. Det är ett två mot ett-läge vi bjuder på och de utnyttjar det. 2-0-målet är en tekningsvariant i powerplay, jag vet inte vad de gör. Vi måste käka upp dem där, framför allt jag, säger lagkaptenen Jonas Engström.

  Efter kallduschen i första perioden var det lite som att IKO hade stångat sig trötta. I andra perioden fick IKO tre utvisningar emot sig och ingen med sig. Box play-spelet var bra, men det hände inte mycket i chansväg framåt. Sista perioden inleddes piggt, men någon riktigt svettig kvitteringsjakt blev det aldrig att tala om utan ett starkt Modo höll undan och kunde genom Sam Marklund göra 3-0 i öppen kasse.

  – Tufft att förlora så här direkt i premiären. Vi borde kunna få in någon puck när vi skjuter så här mycket, säger Jonas Engström.

  Vad var det som saknades?

  – Framför allt hetta framför deras kasse. Jag tycker det är för vekt där framme, vi måste våga betala priset. Våga kasta in puckar och trycka lite där. Och sedan stanna kvar och vara med på returerna.

  IK Oskarshamn vann skotten med 31-18, men ingen hemmaspelare lyckades överlista duktige Erik Hanses i Modo-målet.

  Hur frustrerande var det när ni inte fick utdelning?

  – Klart det är surt när vi inte får in puckarna. Det måste vara mer desperat, då kommer målen att komma.

  Om IKO:s effektivitet inte imponerade så var publiksiffran desto bättre. 2 588 åskådare såg premiären, IKO:s bästa premiärsiffra sedan 2008 mot Leksand.

  Fakta

  Stjärnligan

  3: Kevin Marshall

  2: Jonas Engström

  1: Marcus Sylvegård

  Visa mer...