Sport

IKO upp i serieledning efter bortaseger mot AIK

Stockholm Artikeln publicerades
2 bilder

AIK borta var ett riktigt test för "nya" IKO.

Då gick man ut och vann rättvist med 4-2.

Nu är IK Oskarshamn serieledare.

AIK–IKO 2–4 (1–2, 0–1, 1–1)

IKO: Ludvig Elvenes, Robin Söderqvist, Arsi Piispanen, Gustav Olhaver.

IK Oskarshamn gick in till matchen mot AIK med fyra vinster i ryggen och ett gott självförtroende. Nu väntade dock AIK på bortaplan. Det klart tuffaste testet för IKO så här långt in på säsongen. Och IKO svarade upp bra.

Man gick ut och var laget som tog initiativ i spelet och det dröjde inte många minuter innan Ludvig Elvenes kunde göra sitt första mål för säsongen då hans skott gick i mål via en försvarare. 2-0 skulle komma också och då var det planens bästa spelare Robin Söderqvist som slog till. Karl Johansson spelade back till Söderqvist som kom i fart och kunde skjuta direkt. Pucken satt stenhårt stolpe in.

– Kul att vinna mot ett bra och anrikt lag. I dag är vi bra både i första och andra perioden även om vi har tre boxplay i andra som kanske ger en liten annan bild av den, säger IKO:s tränare Björn Hellkvist.

Andra perioden fick IKO som sagt spendera en del i boxplay. Men det var ändå IKO som gjorde periodens enda mål när Arsi Piispanen stod framför mål och bökade in en retur i powerplay. IKO gick därmed in till sista perioden med två mål tillgodo på AIK.

– Vi hade de två målen med oss in i sista och vi försöker att spela av den perioden. Det kan vara bra att träna på att stänga matcher också, säger Björn Hellkvist.

Sista perioden blev också den då AIK skulle trampa i gång. Man reducerade efter fyra minuter i powerplay och efter det hade man sin bästa sekvens i matchen. Då var en kvittering på gång. Då klev Robin Söderqvist fram. Han snodde pucken av en försvarare och satte fart längs högerkanten. Sedan spelade han i pucken till en framstormande Gustav Olhaver som stötte upp den i nättaket.

Efter det målet händer det inte särskilt mycket mer i matchen. AIK fick aldrig någon chans att starta en sista anstormning då man med fyra minuter kvar att spela drog på sig två utvisningar under kort tid.

IKO går därmed upp i serieledning. Visst är det några lag som har chansen att kliva förbi då IKO har en match mer spelad. Men för tillfället är det så att inget lag har fler poäng än Björn Hellkvists IKO.

– Jag är ganska tillfreds med tillvaron. Vi är på det tidigt i år och det är bra. Nu gäller det att försköna det vi gör bra och samtidigt ta bort våra skönhetsfläckar. Som det första målet vi släpper in i dag, det är en sådan skönhetsfläck, avslutar Björn Hellkvist.

Fakta

Stjärnligan

3: Robin Söderqvist

2: Karl Johansson

1: Gustav Olhaver

Totalställning: 6: Kevin Marshall 5: Wictor Ragnewall, Karl Johansson 4: Manuel Ågren 3: Marcus Sylvegård, Filiph Engsund, Robin Söderqvist 2: Jonas Engström, Martin Fehérváry, 1: Tom Linder, Arsi Piispanen, Gustav Olhaver

Visa mer...