IKO-stjärnan anmäls: ”Använder våld mot huvudet”

TIMRÅ (SPORTENS UTSÄNDE) Artikeln publicerades
Foto: Erik Mårtensson/TT

Det var efter drygt tolv minuters spel i den andra perioden, som Timrås back, Hampus Larsson, höll fast Alex Hutchings, och fick honom över sig. Men i sekvensen efteråt tryckte IKO-forwarden sin klubba i ansiktet på Larsson – och fick matchstraff.

Efter matchen uppgraderades matchstraffet till ett så kallat ”match penalty”, vilket betyder att Hutchings kommer att vara avstängd i minst en match.

– Det betyder att det blir en anmälan till disciplinnämnden och han är automatiskt avstängd nästa match, säger domarbasen Pär-Olof Livf till Sporten.

Varför görs den bedömningen?

– För att han använder våld mot huvudet, Timråspelaren fick huvudet i isen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.