Sport

IKO plockar in SHL-back: ”Känns kanonbra”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Anton Björkman, här i kamp med Mattias Tendenby, är klar för IK Oskarshamn.
Foto: Mikael Fritzon/TT
Anton Björkman, här i kamp med Mattias Tendenby, är klar för IK Oskarshamn.

IK Oskarshamn fortsätter att hämta in spelare. Senast i raden: talangbacken Anton Björkman från SHL-laget Linköpings HC.

Fakta

IKO just nu

Målvakter: Christoffer Rifalk, Adam Åhman (lån från HV71).

Backar: Måns Hansson, ny från Malmö J20, Christian Lindberg, Isak Pantzare, ny från Borlänge, Oskar Nilsson, ny från Frisk Asker, Nolan Zajac, ny från Reading Royals, Anton Björkman, ny från Linköping.

Forwards: Jonas Engström, Markus Modigs, ny från Vimmerby, Arsi Piispanen, Filip Sveningsson, ny från HV71 J20, Robin Söderqvist, Victor Öhman, ny från Västervik, Filiph Engsundh, Joakim Thelin, ny från AIK, John Dahlström.

Tränare: Håkan Åhlund, ny från Pantern, Fredrik Hallberg, ny från Pantern.

Visa mer...

19-åringen har representerat Linköpings HC under hela sin hockeykarriär och debuterade i SHL redan som 17-åring.

Han är noterad för 42 SHL- och slutspelsmatcher och har spelat för landslaget i såväl U16- som U17- och U18-sammanhang.

Den kommande säsongen blir det alltså spel i allsvenskan och IK Oskarshamn.

– Det känns kanonbra att komma till Oskarshamn och ser verkligen framemot att få dra igång säsongen. Jag känner mig väldigt revanschsugen från förra året då jag blev skadad i december och ser detta som en liten nystart för mig personligen. Jag ser alla möjligheter att få utvecklas bra här, spela stabilt och förhoppningsvis hjälpa laget så mycket jag kan, säger Björkman i ett pressmeddelande.

Den gångna säsongen fick Björkman alltså till stor del spolierad av en axelskada. Den ska dock vara läkt nu.

– Anton är en tvåvägsback, men med styrkorna i defensiven med fin rörlighet och förmåga att läsa spelet. Där finns mycket potential i honom och han har alla möjligheter att blomma ut, säger sportchef Per Kenttä.

Avtalet är skrivet på ett år, det är således inget lån, men i praktiken kan det ändå beskrivas som ett helårslån då LHC på sin hemsida skriver: ”Anton kommer således att gå till Oskarshamn på en permanent övergång. Från och med säsongen 2019/2020 har han åter ett SHL-kontrakt med Linköping Hockey Club”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.