Annons

IKO plockar in SHL-back: ”Känns kanonbra”

IK Oskarshamn fortsätter att hämta in spelare. Senast i raden: talangbacken Anton Björkman från SHL-laget Linköpings HC.
Oskarshamn • Publicerad 7 juni 2018
Anton Björkman, här i kamp med Mattias Tendenby, är klar för IK Oskarshamn.
Anton Björkman, här i kamp med Mattias Tendenby, är klar för IK Oskarshamn.Foto: Mikael Fritzon/TT

19-åringen har representerat Linköpings HC under hela sin hockeykarriär och debuterade i SHL redan som 17-åring.

Han är noterad för 42 SHL- och slutspelsmatcher och har spelat för landslaget i såväl U16- som U17- och U18-sammanhang.

Annons

Den kommande säsongen blir det alltså spel i allsvenskan och IK Oskarshamn.

– Det känns kanonbra att komma till Oskarshamn och ser verkligen framemot att få dra igång säsongen. Jag känner mig väldigt revanschsugen från förra året då jag blev skadad i december och ser detta som en liten nystart för mig personligen. Jag ser alla möjligheter att få utvecklas bra här, spela stabilt och förhoppningsvis hjälpa laget så mycket jag kan, säger Björkman i ett pressmeddelande.

Den gångna säsongen fick Björkman alltså till stor del spolierad av en axelskada. Den ska dock vara läkt nu.

– Anton är en tvåvägsback, men med styrkorna i defensiven med fin rörlighet och förmåga att läsa spelet. Där finns mycket potential i honom och han har alla möjligheter att blomma ut, säger sportchef Per Kenttä.

Avtalet är skrivet på ett år, det är således inget lån, men i praktiken kan det ändå beskrivas som ett helårslån då LHC på sin hemsida skriver: ”Anton kommer således att gå till Oskarshamn på en permanent övergång. Från och med säsongen 2019/2020 har han åter ett SHL-kontrakt med Linköping Hockey Club”.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons