Annons

IKO nollade Björklöven

Björklöven hemma är en drömmatch för IKO.
Denna gång blev det vinst med klara 3-0.
Adam Åhman höll nollan och imponerade.
Oskarshamn • Publicerad 29 september 2018
Isak Pantzare svarade för ett läckert mål.
Isak Pantzare svarade för ett läckert mål.

Björklöven har sedan man kom tillbaka till Hockeyallsvenskan endast lyckats plocka en poäng i BeGe Hockeycenter. På lördag kvällen gick man återigen poänglösa från isen sedan Adam Åhman i IKO:s mål svarat för en mycket stabil insats och räddat alla Björklövens 41 skott under matchen.

– Klart det är skönt när man vinner och får hålla nollan men det hade ju inte gått att göra utan resten av laget, säger Adam Åhman.

Annons

IKO fick en pangstart och hade ryckt till 2-0 redan efter sex minuter i första perioden. Först var det Robin Söderkvist som styrde ett skott från blålinjen i mål.

När man sedan spelade boxplay så stal Joakim Hilding pucken och spelade fram Isak Pantzare som höll elegant i och rundade Mattias Pettersson i Björklövens mål.

De två målen blev tunga i matchen då Björklöven fick börja jaga mot ett IKO som inte bjöd på mycket.

– Vi är jämna idag och har inga större dippar i spelet. Vi vågar vara trygga i lägen även där det är mycket trafik i egen zon, säger lagets tränare Håkan Åhlund.

Ett å mål till skulle det bli från IKO. Det kom i powerplay efter halva matchen. Oskar Nilsson la en puck mot mål som Joakim Thelin kunde styra i mål. Nyförvärvets femte mål för säsongen.

Björklöven hade sedan några minuters tryck i slutet av mittenakten men när matchen skulle avgöras i tredje var det IKO som var närmast ytterligare mål.

– De har en del chanser i andra där jag får rädda. Men i sista perioden stänger vi matchen mycket bra så där var det ganska lugnt för mig, säger Adam Åhman.

Serien rullar nu vidare i veckan då IKO ska till Uppsala för att möta Almtuna innan man sedan på fredag tar emot AIK på hemmaplan.

– Det är en lång resa under säsongen och vi ska bara bli bättre och bättre. Men det var skönt att studsa tillbaka direkt efter förlusten mot Pantern, avslutar Håkan Åhlund. '

Torsten StrömbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons