Sport

IKO med fokus på det dåliga

Oskarshamn Artikeln publicerades
Karl Johansson och Niklas Johansson blev båda målskyttar mot Pantern. Återstår att se om de hittar nätet även i Uppsala.
Foto:Daniel Svensson
Karl Johansson och Niklas Johansson blev båda målskyttar mot Pantern. Återstår att se om de hittar nätet även i Uppsala.

Två raka segrar.

Urladdning senast.

Det är ett formstarkt IK Oskarshamn som åker till Uppsala.

Matchen mot Pantern i onsdags blev, trots 0–2-underläge, en uppvisning av IKO. Hemmalaget vände och vann med 6–2 inför ett kokande Be-Ge Hockey Center.

Nu väntar något annat. Gränbyhallen i Uppsala bukar inte vara särskilt välfylld och IKO brukar ha det tufft. På de 20 senaste mötena i Uppsala har IKO bara tagit två segrar efter full tid.

– Visst kan det vara så att vissa spelare känner av sånt, att de har en dålig känsla redan när de sätter sig på bussen. Men jag tror inte det ska vara några problem. Vi är nya som tränare och vi har många nya spelare. Det är nya givar, säger IKO:s assisterande tränare Jens Gustafsson.

  Vad har ni fokuserat på efter Panternmatchen?

  – Det som vi tycker var dåligt. Det är lättare att göra det efter en seger. Hur vi släpper till underlägen, till exempel. Som vi gjort både mot Modo och Pantern. Vi kommer inte vända varje gång.

  Jens Gustafsson säger att det är ett harmoniskt lag som åker till Uppland.

  – Det blir så klart en jätteboost i laget att vinna som vi gjorde senast. Det märks på träningarna. Även om det är ett jobbigt sätt att spela hockey på så tycker spelarna att det är roligt att ha mycket puck och vara spelförande. Nu gäller det att vi får spelarna avslappnade i målskotten och att vi får islossning i målskyttet. Över tid är vi övertygade att vi kommer vinna fler matcher med det här sättet att spela, säger Jens Gustafsson och framhåller två spelare som gjorde en bra match i skymundan mot Pantern.

  – Arsi Piispanen gjorde sin bästa match hittills, han var väldigt bra. Samma sak med ”Hagge” (Joakim Hagelin), han slet hårt i defensiven. Sedan vill vi så klart ha med dem i poängprotokollet, men det är något som kommer i och med att de får mer speltid.

  IKO tar ut laget först på matchdagen. Saknas gör Björn Karlsson och Ludvig Engsund.

  – Björn går troligen på is på måndag, vi får se hur han svarar, men förhoppningsvis är han inte så långt borta. Sedan ska han slå sig in också. Jag vågar sticka ut hakan så pass mycket att jag säger att vi har en av toppbackuppsättningarna i allsvenskan.

  Fakta

  Almtuna–IKO

  Var: Gränbyhallen, Uppsala

  När: Lördag, 18.00.

  Så spelar IKO (prel):

  Målvakter: Wictor Ragenwall (Christoffer Rifalk).

  Backar: Tom Linder, Martin Fehérváry, Tom Hedberg, Kevin Marshall, Linus Morin, Marcus Björk, Kalle Johansson.

  Kedjor: Marcus Sylvegård, Filiph Engsund, Manuel Ågren – Roope Ranta, Arsi Piispanen, Ludvig Elvenes – Joakim Hagelin, Niklas Johansson, Lucas Elvenes – Victor Löfstedt, Robin Söderquist, Jonas Engström – Oscar Josefsson/Gustav Olhaver.

  Visa mer...