Annons

IKO-ledningen om nya tränaren: ”En noggrann rekrytering”

IK Oskarshamn säger sig ha gått grundligt tillväga i valet av tränare. ”Det har varit en noggrann rekrytering. Vi har pratat med mycket folk om det som hände i Pantern”, säger klubbchefen Martin Åkerberg.
Oskarshamn • Publicerad 27 april 2018
IKO:s sportchef Per Kenttä summerar säsongen hittills.
IKO:s sportchef Per Kenttä summerar säsongen hittills.Foto: Roger Carlsson

Drygt tio initiala Björn Hellkvist-ersättare har vartefter silats ner och till slut återstod bara Håkan Åhlund och hans assisterande kompanjon Fredrik Hallberg.

– Skönt att det är klart. Nu kan vi gå vidare med resterande del av truppen. Gällande Håkan och Fredriks styrkor så spelar och tänker de nästan identiskt som Björn gjorde, säger sportchefen Per Kenttä, som inte vill kommentera vilka andra namn som figurerat i rekryteringen.

Annons

Klubbchef Åkerberg och sportchef Kenttä är naturligtvis högst medvetna om att de rekryterat en tränare med ett brokigt och turbulent år bakom sig i Pantern.

– Självklart har vi utrett vad som har hänt så långt vi har kunnat. Det finns alltid två sidor av myntet och vi är inte Pantern. Jag hoppas verkligen inte att det kommer storma lika mycket här, säger Per Kenttä.

Hur har ni gått tillväga för att ta reda på vad som har hänt i Pantern?

– Vi har pratat med många människor som direkt eller indirekt var inblandade i det som hände i Pantern och utifrån det fått en tillräckligt bra och tydlig bild för att anställa Håkan Åhlund. Den sportsliga uppsidan väger över, säger Martin Åkerberg.

Martin Åkerberg, klubbchef i iK Oskarshamn.
Martin Åkerberg, klubbchef i iK Oskarshamn.Foto: Daniel Svensson

I vintras anmäldes Håkan Åhlund till spelarfacket Sico för att han anklagades för att ha uttryckt sig rasistiskt mot en egen spelare.

Sico har tidigare sagt att de inte kommenterar anmälan offentligt.

Har ni varit i kontakt med Sico gällande anmälan?

– Vi kommenterar ingenting i detalj, men, ja, vi har varit i kontakt med Sico. Jag vet inte om anmälan är helt nedlagd, men som sagt, totalt sett har vi fått en tillräckligt bra bild för att anställa Håkan, säger Martin Åkerberg.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons