Sport

IKO lånar forward - från Vikings

Hockey Artikeln publicerades
Janne Kivilahti, Nybro Vikings, lånas ut till IK Oskarshamn.
Janne Kivilahti, Nybro Vikings, lånas ut till IK Oskarshamn.

Dagen efter derbysegern mot Kalmar skriver Nybro Vikings på sin hemsida att man har valt att låna ut målskytten Janne Kivilahti till ett annat av länets lag, IK Oskarshamn.

Kivilahti har varit en av Nybros bästa spelare under säsongen och toppar hockeyettans poängliga med 17 poäng. Lånet varar i två matcher, mot Björklöven på söndagen och Västervik den 7 november.

– Vi är väldigt tacksamma att Nybro släpper Janne till oss under de här två matcherna. Nybro är spellediga och tyckte att det kunde vara en bra erfarenhet för honom, samtidigt som vi tappar en av våra offensiva pjäser i laget, säger IKO:s sportchef Per Kenttä.

”Nybro har ingen match som krockar med dessa och har valt att acceptera en utlåning. Janne återvänder sedan till Nybro Vikings” skriver klubben.

Det betyder att Kivilahti är tillbaka hos Vikings till nästa match, mot Mörrum den 9 november.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.