Annons

IKO-backen om succén: ”Trodde inte det skulle gå så här bra”

Han har imponerat under hela säsongen i IKO-tröjan.
I slutspelsserien tog Kalle Johansson ännu ett kliv.
– Jag trodde inte att det skulle gå så här bra, säger han.
Oskarshamn/Leksand • Publicerad 20 mars 2018
Kalle Johansson, till höger i bild, har gjort en kanonsäsong i IKO-tröjan.
Kalle Johansson, till höger i bild, har gjort en kanonsäsong i IKO-tröjan.Foto: Daniel Svensson

Med blott ett 50-tal matcher i hockeyallsvenskan och fyra raka säsonger i hockeyettan kunde Kalle Johansson betraktas som lite av en chansvärvning när han skrev på för IK Oskarshamn i juni 2017. Men Johansson, som föredrar att kallas för Kalle, har tystat alla tvivlare – och har gått från klarhet till klarhet. I slutspelsserien var en av laget bästa spelare och noterades för fyra poäng och spelade plus fem i plus/minus-statistiken.

– Det är bara morsan som säger Karl när hon blir arg, säger Johansson med ett skratt innan han fortsätter:

Annons

– Det har gått bra, hela laget har steppat upp en nivå och jag tycker att vi spelar lite smartare nu. Vi spelar en bra hockey och bjuder inte på så mycket.

Varför har det gått så bra för just dig?

– Jättesvårt att säga... men jag har framför allt jobbat väldigt hårt hela säsongen, och försöker bli bättre för varje dag. Sen är det speciellt att spela ihop med Marcus Björk, vi synkar bra.

Det ser ut som att ni känner varandra utan och innan. Umgås ni vid sidan av isen också?

– Inte jättemycket faktiskt. Men det är klart att vi pratar en del. Det blir ju inte så mycket fritid, det handlar mycket om att vila och att rätt – framför allt just nu.

På tisdagskvällen väntar Leksand i Tegera Arena. Johansson menar att det finns mycket som talar för IK Oskarshamn.

– Jag tycker att vi har en riktigt skön känsla i gruppen nu. Vi vet att om vi bara jobbar hårt, så är vi är svårslagna. Nu slår vi i underläge och har ingen press på oss. Vi kommer göra allt för att vinna och jag hoppas att vi kan spela avslappnat, säger han.

Hockeyettan förra säsongen – nu kvalar ni mot SHL. Kunde du drömma om det?

– Jag trodde inte det skulle gå så här bra. Men nu när man väl är här vill man bara vinna och ha mer. Det ska bara bli roligt nu.

Och efter succén, som innebar nio mål och 21 assist i grundserien, har det snackats om att flera SHL-klubbar visat intresse för Johansson.

Annons

– Det är inget jag vill kommentera. Mitt fokus är bara på IKO och jag ska spela klart den här säsongen. Nä, det är fullt fokus på Oskarshamn, säger Kalle Johansson.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons