Oskarshamn • Publicerad 17 februari 2018
John Dahlström har precis gjort 1-0 mot AIK.
John Dahlström har precis gjort 1-0 mot AIK.Foto: Johan Gyllensten

IK Oskarshamn anordnade något man valt att kalla för nostalgikväll. Vilket betydde att mängder av gamla spelare och ledare befann sig i BeGe Hockeycenter för att se IKO:s match mot AIK.

Men i en arena fyld av gamla profiler från för var det ett realtivt nytt ansikte som blev tungan på vågen för IKO denna kväll. Christoffer Rifalk var i det närmaste omutlig i IKO:s mål.

– Det är skitkul att vara här igen och jag känner ju spelarna från när jag var här tidigare i höstas, säger Christoffer Rifalk.

Själva matchen började bra och IKO fick göra det viktiga första målet i matchen efter fem minuters spel. Då var det John Dahlström som nöp till direkt efter att Oscar Josefsson snirklat fram pucken till honom.

Nästa mål skulle sedan dröja till mitten av andra perioden. Målet var dock en riktigt delikatess. Efter några diagonalpassningar i offensiv zon hittade Victor Löfstedt fram till Arsi Piispanen som sedan med enhandsfattning lyfte upp pucken i nättaket, mycket vackert av finländaren. Efter detta skulle sedan AIK:s stora press ta sin början.

Under andra halvan av perioden höll man ett konstant tryck mot Christoffer Rifalk som fick svara för flera svettiga räddningar.

– Det kändes bra. Vi lägger ned ett jäkla jobb över hela banan och det är ett bra lag vi möter. Kul att vi också kan komma ut och spela bra då, säger matchvinnaren.

Det såg länge ut som Christoffer Rifalk skulle få hålla nollan men ett felskär satte stopp för det. När Jesper Frödén reducerade med nio minuter kvar att spela låg Christoffer Rifalk på rygg i målet.

– Jag vet inte vad som hände om jag fastnade i en försvarare eller något. Men det kan man kanske bjuda på idag, säger Christoffer Rifalk.

AIK kunde trots reduceringen inte rubba IKO. Med minuten kvar satte Jokaim Hagelin pucken i tim kasse till 3-1 vilket avgjorde matchen även om AIK skulle reducera ytterligare en gång. Då återstid dock bara åtta sekunder av matchen.