Annons

IFK Bergaprofiler till Hossmo

Två IFK Berga-legendarer har bestämt sig. Det blir spel i divsion 4-laget Hossmo kommande säsong. Där återförenas de med förre Berga-tränaren Joachim Lantz.
Kalmar • Publicerad 15 december 2017

Tillsammans har de gjort 17 säsonger ute på Bergavik. Nu väntar nya äventyr för superrutinerade duon Simon ”Släggan” Gustafsson och Robin Karlsson som på torsdagskvällen skrev på för division 4-laget Hossmo BK.

Åtta säsonger i IFK Berga fick räcka – nästa år spelar Robin Karlsson i Hossmos vitröda tröja.
Åtta säsonger i IFK Berga fick räcka – nästa år spelar Robin Karlsson i Hossmos vitröda tröja.Foto: David Winberg

– Det är ett spännande lag med många duktiga fotbollsspelare. Man har ambitioner att ta ytterligare kliv upp i seriesystemet vilket är oerhört viktigt. Sen känner man ju även såklart några grabbar i laget sedan tidigare, det ska bli kul att återförenas med dem, säger Robin Karlsson.

Annons

– Det har varit väldigt jobbigt, lite tyngre än jag hade förväntat mig faktiskt. Men har varit där väldigt länge nu och har tillbringat väldigt mycket tid på viken. Beslutet växte fram under säsongen och det väntas tillökning i familjen nästa år så det kändes som det var dags, säger Karlsson, som betonar att det inte finns några agg mot sin gamla förening.

För ”Släggan” är situationen lite annorlunda. Han lämnade IFK Berga redan inför förra säsongen för moderklubben Kalmar Södra, kom tillbaka under sommaren och skriver nu på för en annan division 4-klubb.

– Alltid tungt att lämna IFK Berga, jag har redan gjort det en gång, det känns som min moderklubb. Jag kunde dessvärre inte fortsätta spela då jag ska börja jobba efter att ha pluggat i några år.

Simon ”Släggan” Gustafsson under en match mot Hässleholm säsongen 2016.
Simon ”Släggan” Gustafsson under en match mot Hässleholm säsongen 2016.Foto: SUVAD MRKONJIC

Nu ser han fram emot våren i Hossmo BK.

– Det kan bli en rolig säsong, jag tycker föreningen har goda ambitioner att ta sig upp. Dessutom spelar Tobias Jacobsson och Emil Håkansson i laget, det ska bli kul att spela med de gamla gubbarna igen, säger 25-åringen och skrattar.

Hjalmar TellSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons