Annons

IFK Berga får ingen ersättning efter planstrulet

IFK Berga tvingades flytta tre hemmamatcher i höstas och kräver 156 500 kronor av Kalmar kommun. Kultur- och fritidsnämnden avslår nu den begäran.
Kalmar • Publicerad 13 december 2017
Dräneringen slutade att fungera på grund av trädrötter och Bergaviks IP blev ospelbar efter all nederbörd under hösten.
Dräneringen slutade att fungera på grund av trädrötter och Bergaviks IP blev ospelbar efter all nederbörd under hösten.Foto: Lasse Hansson

Det blev en strulig avslutning på fotbollssäsongen i division 2 för IFK Berga. Vid tre matchtillfällen beslutade matchdomare att Bergaviks IP var ospelbar på grund av en vattensjuk gräsmatta.

Två matcher flyttades i sista stund till Gasten och en till Gröndal.

IFK Berga fick spela en match på Gröndals IP när det blev stopp på Bergaviks IP.
IFK Berga fick spela en match på Gröndals IP när det blev stopp på Bergaviks IP.Foto: Simon Tengberg
Annons

I en skrivelse till Kalmar kommun yrkar IFK Berga genom sin ordförande Michael Mårtensson om kompensation för uteblivna publikintäkter, kioskförsäljning och sponsorintäkter i samband med dessa matcher.

Kommunen som sköter Bergaviks IP undersökte i slutet av oktober efter fotbollssäsongen anledningen till att vattnet inte rann undan och konstaterade att trädrötter täppt till dräningeringsrör och att nya måste installeras.

Kultur- och fritidsnämnden skriver i sitt svar att de tycker det är beklagligt och tråkigt att IFK Berga inte kunde spela sina tre sista hemmamatcher på Bergavik och hänvisar till att de inte kunnat förutse att dräneringssystemet skulle sluta att fungera, att det handlade om onormalt mycket nederbörd och att man ordnade alternativ spelplan så att inga matcher behövdes ställa in.

Förvaltningen har också stämt av med närliggande kommuner. Varken Växjö, Karlskrona, Kristianstad eller Nybro kommun har ersatt något lag som inte kunnat spela sin hemmamatch på grund av vattensjuk plan.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons