Sport

Hultsfred illa ut efter ny förlust

Hossmo Artikeln publicerades
Albert Johansson och hans Hultsfred är illa ute efter en ny förlust.
Foto: Jesper Hallberg
Albert Johansson och hans Hultsfred är illa ute efter en ny förlust.

Inför omstarten ledde Hultsfred serien.

Nu ser de ut att missa kvalet till division 3.

– Vi måste tro på det, säger Jerker Einarsson.

Hultsfreds FK gick som tåget under vårsäsongen och inför omstarten toppade laget tabellen. Men fler poängtapp under höstsäsongen har nu sett till att Hultsfred med stor sannolikhet kommer missa kvalet till division 3. På lördagen blev det en ny förlust, den här gången mot tabelltvåan Hossmo.

– Det var bara ett lag på planen i första halvlek, och det var Hultsfred. Vi hade mer boll, bättre fysik och bättre spel. I andra skickade de bollar bakom vår backlinje och fick in två turmål, tycker jag, säger Hultsfreds tränare Jerker Einarsson.

Hossmo BK–Hultsfreds FK 2–0 (0–0)

 

Ni ledde inför omstarten. Vad har hänt?

– Det är en bra fråga. Vi vann första matchen på hösten, sedan hade vi tre raka förluster och en oavgjort. Vi trodde väl det var klart.

Med två omgångar kvar är nu Hultsfred fyra poäng bakom Hossmo. Men Jerker Einarsson har inte gett upp hoppet.

– Vi måste tro på det. Självklart ska vi vinna det två sista matcherna, jag tror det kan hända grejer, säger Einarsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.