Annons

Högsby klarade nytt kontrakt

Det var ett riktigt ångestmöte mellan Myresjö/Vetlanda och Högsby i den näst sista omgången.
Högsby • Publicerad 29 september 2018

Högsby IK
Högsby IK

Annons

Det förlorande laget skulle få kvala och kanske till och med riskera att trilla ur serien.

Högsby hade inför matchen en poäng till godo på hemmalaget och ytterligare tre till Knäppingeborg som redan hade spelat i den näst sista omgången.

Högsby tog ledningen i den första halvleken genom Emanuel Dogbe. Gästerna tog sig tillbaka och utjämnade matchen i tidigt i den andra halvleken. Men efter det så klev Ibrahim Fofanah fram. I rask takt gjorde han både 2-1 och 3-1 för Högsby som därmed kopplade järngrepp om matchen.

– Vi sa att vi ska gå för det oavsett idag. Det var vinsten som gällde. Sen får vi de två snabba målen bara tio minuter in i andra halvlek och sen känns det bra, säger Högsbys tränare Stefan Berkeby.

Ibarhim Fofanah avslutade sedan matchen med att göra sitt tredje mål till 4-1 och Högsby kunde sedan jubla över säkrat kontrakt i division 3 till nästa säsong.

– Det känns å jäkla underbart ska jag säga dig. Det har varit tufft att vara där nere i skiten hela säsongen, säger Stefan Berkeby.

– Grabbarna har en otrolig inställning i dag och vårt försvarsspel är disciplinerat. Där lägger vi grunden i dag då vi inte släpper in några skitmål.

Högsby avslutar serien nästa helg hemma mot Knäppingeborg och kan spela utan press.

– Vi kommer göra allt för att försöka hjälpa Myresjö/Vetlanda klara kval. Det är ett kul lag att möta i serien då det är lite derby, avslutar Stefan Berkeby.

Torsten StrömbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons